Matei Bogdan
Publicat în 11 decembrie 2019, 07:49 / 80 elite & idei

Mugur Cozmanciuc: Infrastructura rutieră din judeţ va fi susţinută de Guvernul Orban

Mugur Cozmanciuc: Infrastructura rutieră din judeţ va fi susţinută de Guvernul Orban

Infrastructura rutieră a judeţului Neamţ va fi susţinută de Guvernul Orban, a declarat, luni, preşedintele filialei PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Reacţia parlamentarului vine ca urmare a postării publicate pe Facebook de preşedintele CJ Neamţ şi al organizaţiei PSD, Ionel Arsene, care a acuzat Guvernul că ar urma să blocheze proiectele mari de infrastructură rutieră din judeţ.

Mugur Cozmanciuc susţine că „intoxicările” PSD ascund că social-democraţii se tem că vor fi traşi la răspundere că au risipit fondurile publice.

„Guvernul PNL susţine fără rezerve judeţul Neamţ şi marile proiecte de infrastructură din zona Moldovei. Acuzaţiile şi intoxicările lansate, din nou, de liderul PSD Neamţ nu fac nimic altceva decât să arate disperarea celor care au risipit banul public. Stimate preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, poate dumneavoastră sunteţi speriat! Vă înţeleg! Însă un lucru e sigur: cetăţenii judeţului Neamţ nu au motive să fie speriaţi. Noi nu vom face ce au făcut cei de la PSD. Oamenii oneşti vor fi respectaţi, iar judeţul Neamţ se va dezvolta”, a declarat preşedintele PNL Neamţ.

Parlamentarul a precizat că ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, va lua măsurile necesare pentru „a stopa risipa banului public, care a fost dusă la rang de artă de mai mulţi social democraţi”.

„Toţi cei care au lucrat şi vor lucra cinstit vor fi respectaţi şi susţinuţi pentru a se dezvolta. Vreau să îi reamintesc preşedintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene, că de data asta nu va funcţiona zicala: atacul este cea mai bună armă de apărare! Aşa că intoxicările pe care le lansează în spaţiul public se vor dovedi că sunt neadevăruri. Judeţul Neamţ şi zona Moldovei au susţinere totală din partea Guvernului PNL”, a precizat preşedintele PNL Neamţ.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a adăugat că ministrul Lucian Bode va vizita judeţul Neamţ pentru a susţine proiectele de infrastructură, dar nu va face „turism electoral”, aşa cum au făcut unii miniştri de la PSD.

„Interesul Guvernului PNL pentru zona Moldovei, inclusiv pentru autostrada Moldovei este real, iar aşa cum am mai spus: soluţia parteneriatului public-privat s-a dovedit că nu este una viabilă. Avem nevoie să accesăm fonduri europene, care de altfel puteau fi deja accesate aşa cum preciza şi fostul comisar european al PSD – doamna Corina Creţu, pentru a urgenta începerea lucrărilor la Autostrada Unirii. Drumul expres Piatra Neamţ – Bacău nu va fi blocat, iar cei de la PSD, dacă tot se laudă că aproape au săpat singuri, cu lopata, la modernizarea acestui tronson, puteau să îl finalizeze până acum. Doar ştiu cum se face, aveau experienţă de la centura ocolitoare a Bacăului”, a mai spus Mugur Cozmanciuc.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat sâmbătă că, în urma unui audit efectuat de Corpul de Control al ministerului, au fost identificate deficienţe grave în desfăşurarea şi atribuirea contractului de achiziţie publică de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie de lucrări a drumului naţional DN15 Bicaz – Poiana Largului.

„Vremea firmelor ‘de casă’ ale baronului de Neamţ, Ionel Arsene, a apus şi vă spun că de acum înainte orice decizie trebuie luată şi asumată, conform legii. Stilul ‘pompieristic’ şi ‘heirupist’ de a evalua ‘la ochi’, o lucrare ce presupune proiectare şi execuţie nu se mai regăseşte în acest mandat al meu. Nu este posibil ca la o astfel de lucrare procedura de achiziţie să nu fie derulată pe baza unei analize serioase şi profesioniste. Ar fi trebuit să ştie foarte bine că banii nu sunt ai lor, aduşi de acasă, ci ai tuturor cetăţenilor acestei ţări. Să dai apropiaţilor tăi contracte fără licitaţie, în valoare de 81 milioane euro, este încă o dovadă de tupeu maxim al politrucilor care au guvernat ţara, până în noiembrie. Toate documentele aferente acestei ‘prietenii financiare’ vor fi transmise către organele statului, iar cei vinovaţi cu siguranţă vor răspunde”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Urmare a acestor declaraţii, Ionel Arsene a postat, sâmbătă, pe pagina lui de Facebook, un mesaj în care i-a numit „derbedei” pe liberali iar pe ministrul Lucian Bode l-a făcut „pitbull” şi i-a publicat numărul de telefon mobil. Ulterior, postarea a fost ştearsă.

Luni, Ionel Arsene a publicat o nouă postare în care acuză Guvernul că ar vrea să blocheze proiectele mari de infrastructură din judeţ şi a exemplificat cu reabilitarea drumului naţional DN 15 Bicaz – Poiana Largului, construcţia drumului expres Piatra Neamţ – Bacău şi a porţiunii de autostradă Iaşi – Târgu Neamţ.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Georgescu: 19 ani de la atentatele care au schimbat lumea – „9/11, un punct de cotitură în istoria post-Război Rece”

PoliticNicușor Dan: Salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro în următorii patru ani

EconomieSergiu Manea: BCR lansează ghidul pentru antreprenori „La ce ne uităm când credităm” – cei șapte indicatori pe care banca îi urmărește în procesul de creditare

ExternOvidiu Nahoi: Bruxelles vrea să unifice aplicațiile mobile anti-Covid

SocialLudovic Orban: Autoritățile locale pot achiziționa cam 500.000 tablete pentru elevi și o pot face mai ușor, prin procedura simplificată

EvenimenteMihai Toader-Pasti, la conferința Building Home

CulturaCristina Popescu: Uniformele regalității (III). Reginele României

EditorialAlexandru Georgescu: 19 ani de la atentatele care au schimbat lumea – „9/11, un punct de cotitură în istoria post-Război Rece”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe