Matei Bogdan
Publicat în 12 februarie 2020, 19:42 / 84 elite & idei

Mugur Cozmanciuc, invitat în emisiunea „De vorba cu Robert Iosub”

Mugur Cozmanciuc, invitat în emisiunea „De vorba cu Robert Iosub”

Mugur Cozmanciuc, deputat și președinte al PNL Neamț, a fost invitat vineri seară în emisiunea „De vorbă cu Robert Iosub”.

Din 2014, Mugur Cozmanciuc se află la conducerea PNL Neamț. De atunci și până acum, Mugur Cozmanciuc, venit de la Iași, spune că a construit.

„PNL-ul de atunci, din punctul de vedere al portofoliului politic, rămăsese cu 2 primari care nu au plecat din PNL, după celebra Ordonanță care a legiferat traseismul politic. […] Ce a urmat se vede. Sunt aproape 6 ani în care organizația a trecut prin mai multe momente de convulsie sau liniște, ca orice organism viu, care nu au fost oprite sau temperate autoritar, ci au fost gestionate pentru a genera o echipă care să vorbească despre dezvoltarea județului și partidului.”, a precizat Mugur Cozmanciuc.

Deputatul de Neamț spune că după alegerile locale PNL va trebui să fie un partid care să definească agenda publică a județului, să ocupe funcții de conducere și să ofere un trend de dezvoltare. Cheia dezvoltării, din punctul său de vedere, reprezintă atragerea de investitori, producția, exportul, locuri de muncă.

Autostrada Unirii este o inițiativă intens promovată de parlamentarul Cozmanciuc. Despre autostradă, deputatul de Neamț spune că se va realiza, PNL militând, în frunte cu șeful statului, pentru acest proiect. Primul pas este realizarea studiului de fezabilitate.

În privința anului electoral, Mugur Cozmanciuc a făcut o serie de precizări:

„Noi ne-am dorit alegeri din două tururi, ne-am dorit să crească interesul și prezența la vot și să se ofere o legitimitate celui ales. Moțiunea de cenzură a trecut pe această temă a democrației. Cred că este momentul ca toate partidele să vină spre electorat prin alegeri anticipate care înseamnă o preluare a unei teme ce oferă stabilitate pentru țară. Vor urma 4 ani de liniște. Neimplicarea pentru alegeri anticipate va însemna un an pierdut pentru toată lumea. Trebuie susținut acest deziderat.”

Mugur Cozmanciuc neagă acceptarea traseiștilor politici de la PSD și primirea lor în PNL în această perioadă, mai ales pe liste electorale, însă nu exclude în totalitate o eventuală înțelegere cu orice fel de partid pe un anumit proiect sau în anumite contexte.

„PNL se va bate prin vot uninominal pentru a câștiga primării, CJ Neamț cu oameni politici din PNL. Nu avem de ce să facem alianțe, jucăm doar la cartea câștigătoare. Putem discuta însă de înțelegeri transparente pe autostradă, pe dezvoltarea județului Neamț, dar nu pentru a negocia funcții politice.”, a spus Mugur Cozmanciuc.

Interviul complet, și pe alte teme decât cele prezentate, mai jos:

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România va beneficia de 5 miliarde de euro de la UE pentru repornirea economiei / Am rămas stupefiat de decizia CNCD față de președintele României

PoliticLudovic Orban: România va beneficia de 5 miliarde de euro de la UE pentru repornirea economiei / Am rămas stupefiat de decizia CNCD față de președintele României

EconomieGraţian Mihăilescu: Topul localităților din România cu cele mai puternice economii

ExternOvidiu Nahoi: Covid-19 – Ce află vecinii din est de la propaganda pro-Kremlin

SocialGeorge Butunoiu: Ai facut ceva cu care te poti mandri in CV? Atunci nu o prezenta ca prostul!

EvenimenteCorina Murafa: Ashoka România a implinit 3 ani

CulturaIonuț Vulpescu: 100 de ani de la nașterea fostului Suveran Pontif, Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea

EditorialVasile Pușcaș: Decidenții și științaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe