Matei Bogdan
Publicat în 26 februarie 2020, 14:16 / 80 elite & idei

Mugur Cozmanciuc pledează pentru anticipate

Mugur Cozmanciuc pledează pentru anticipate

Deputatul liberal de Neamţ Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, pledează pentru alegeri anticipate susţinînd că PSD blochează în Parlament măsurile şi reformele pe care le doresc majoritatea românilor.

“Social democraţii continuă să acţioneze în detrimentul cetăţenilor. După ce au demis prin moţiune de cenzură unul dintre cele mai bune Guverne pe care le-a avut România, acum refuză să participe la actul democratic, pe care, culmea, tot ei l-au declanşat. Din păcate, majoritatea nocivă PSD din Parlament blochează măsurile şi reformele cerute şi aşteptate de majoritatea românilor, care au fost luate de PNL.

De aceea singura soluţie o reprezintă alegerile anticipate, care să ofere şansa românilor de a alege un Parlament legitim, care să le apere şi să le respecte interesele, nu pe cele ale grupurilor de interese susţinute de PSD sau din interiorul PSD. Prin acest blocaj şi boicot practicat inclusiv de parlamentarii PSD din Neamţ se împiedică, indirect, şi dezvoltarea zonei Moldovei. Cum se poate merge mai departe cu proiectele începute dacă PSD boicotează în continuare şi menţine starea de incertitudine? Boicotul PSD dovedeşte odată în plus necesitatea alegerilor anticipate – aceşti indivizi refuză să-şi reprezinte proprii alegători”, susţine Mugur Cozmanciuc.

Ce a realizat PNL

Deputatul nemţean îşi continuă pledoaria enumerînd o serie de reuşite ale PNl, “distruse” de PSD în Parlament.

“Vă ofer o serie de exemple de lucruri bune realizate de PNL, distruse de PSD în Parlament şi care demonstrează de ce alegerile parlamentare anticipate sînt singura soluţie pentru ca România să revină pe drumul cel bun. PNL s-a luptat să reintroducă alegerea primarilor în două tururi, PSD a blocat prin depunerea moţiunii de cenzură, iar acum nu se prezintă la votul pe care tot cei de la PSD l-au determinat prin trecerea moţiunii de cenzură.

Deci unde este logica aici? Mai mult chiar, PSD refuză dreptul românilor de a avea primari aleşi cu mai multă reprezentativitate şi face orice pentru a împiedica PNL în Parlament şi în afara lui. PNL a scăpat ţara de OUG 114, una dintre cele mai nocive ordonanţe de urgenţă din istoria democratică a României, cu efecte nocive asupra firmelor româneşti, asupra antreprenorilor români şi asupra românilor în general. Efectul OUG 114 a fost creşterea veniturilor demnitarilor şi supra-taxarea românilor şi a mediului privat. PNL a eliminat prevederile din OUG 114 prin angajarea răspunderii şi prin OUG 1/2020, care însă a fost respinsă de majoritatea PSD de la Senat. Ce lucruri nocive pentru români am încercat să eliminăm, dar social democraţii se opun? Plafonarea punctului de amendă la valoarea stabilită în 2019, adică la 145 de lei.

Îngheţarea salariilor demnitarilor. Prin OUG 1/2020 PNL a îngheţat pentru anul 2020 salariile şi indemnizaţiile demnitarilor pentru că am considerat că acestea sînt îndeajuns de mari, raportat la nivelul de trai al românilor şi la economia românească, dar prin decizia PSD de la Senat această măsură s-ar putea să nu mai poată fi pusă în aplicare.

PNL a eliminat suprataxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic care a adus facturi mai mari pentru români. Însă PSD nu este însă interesat ca românii să plătească mai puţin pentru încălzire, pentru energia electrică şi pentru gazele naturale, aşa că au votat în Parlament împotriva OUG 1/2020. PNL a încetat detaşările din privat în zona publică, fără concurs, pentru că la mijloc e vorba de salarii de sute de milioane, însă majoritatea toxică PSD din Parlament s-a opus.

Şi nu în ultimul rînd PNL s-a asigurat că Diaspora poate vota ca la prezidenţiale, dar, aşa cum ne-au obişnuit social democraţi încearcă, cu disperare, să blocheze votul Diasporei. Prin OUG pentru organizarea alegerilor anticipate, PNL a crescut la 3 zile perioada de vot în afara ţării, exact ca la prezidenţiale şi a dublat numărul de parlamentari pentru Diaspora, ceea ce garantează o mai largă reprezentare a românilor din afară. Însă PSD a votat, la Senat, împotriva Diasporei. Parlamentarii lui Dragnea au dat în Senat un vot împotriva OUG pentru anticipate. Cu toate aceste piedici Guvernul PNL continuă să-şi facă treaba, chiar cu puteri limitate. Alegerile anticipate sînt cea mai bună soluţie pentru a pune capăt practicilor antidemocratice ale majorităţii PSD din Parlament. Atît eu, dar şi colegii parlamentari PNL, nu avem niciun fel de rezerve faţă de anticipate, pentru că înţelegem miza majoră pe care acestea o au pentru viitorul României, pentru viitorul Moldovei”, a mai susţinut Mugur Cozmanciuc.

www.monitorulneamt.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Georgescu: 19 ani de la atentatele care au schimbat lumea – „9/11, un punct de cotitură în istoria post-Război Rece”

PoliticNicușor Dan: Salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro în următorii patru ani

EconomieSergiu Manea: BCR lansează ghidul pentru antreprenori „La ce ne uităm când credităm” – cei șapte indicatori pe care banca îi urmărește în procesul de creditare

ExternOvidiu Nahoi: Bruxelles vrea să unifice aplicațiile mobile anti-Covid

SocialLudovic Orban: Autoritățile locale pot achiziționa cam 500.000 tablete pentru elevi și o pot face mai ușor, prin procedura simplificată

EvenimenteMihai Toader-Pasti, la conferința Building Home

CulturaCristina Popescu: Uniformele regalității (III). Reginele României

EditorialAlexandru Georgescu: 19 ani de la atentatele care au schimbat lumea – „9/11, un punct de cotitură în istoria post-Război Rece”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe