Matei Bogdan
Publicat în 7 aprilie 2020, 17:19 / 40 elite & idei

Mugur Cozmanciuc, solicită prefectului să medieze o întâlnire pentru rediscutarea bugetului CJ

Mugur Cozmanciuc, solicită prefectului să medieze o întâlnire pentru rediscutarea bugetului CJ

Preşedintele filialei PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, îi cere prefectului să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii partidelor din Consiliul Judeţean şi primarii municipiilor şi oraşelor, pentru a rediscuta bugetul judeţului.

Într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, Mugur Cozmanciuc a declarat că doreşte ca alocările bugetare să fie făcute cu preponderenţă pentru gestionarea luptei împotriva Covid-19.

„Solicit prefectului judeţului Neamţ să organizeze, în cel mai scurt timp, o întâlnire, respectând cadrul legal, la care să îi invite pe toţi reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Judeţean Neamţ, primarii de municipii şi oraşe pentru un dialog aplicat pe marginea bugetului judeţului Neamţ. Din acest moment, bugetul judeţului Neamţ trebuie să aibă alocări cu prioritate pentru gestionarea crizei COIVD – 19, pentru protejarea celor vulnerabili şi a tuturor cetăţenilor din judeţul Neamţ şi pentru relansarea economiei judeţului. Am încredere că propunerea mea va fi tratată cu seriozitate şi responsabilitate, pentru binele tuturor nemţenilor”, a declarat, în comunicatul de presă, liderul filialei PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul a recomandat tuturor politicienilor ca în această perioadă să treacă peste orgoliile politice şi vanităţile personale.

În ultimele săptămâni au apărut, în mediul politic din judeţ, acuzaţii împotriva conducerii CJ Neamţ potrivit cărora face achiziţii supraevaluate pentru dotarea spitalului modular, alături de consiliile judeţene din Iaşi şi Bacău.

De asemenea, conducerea CJ Neamţ a fost acuzată că achiziţionează jante de aliaj, cauciucuri de iarnă şi sisteme desktop, în valoare de 25.000 euro, şi nu direcţionează sume de bani către sistemul sanitar.

Pe de altă parte, plenul CJ Neamţ a aprobat, în ultimele şedinţe, alocarea a peste 11 milioane lei pentru achiziţionarea unui aparat de testare Covid-19, precum şi alte aparate şi materiale sanitare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Unitatea sanitară, aflată până luni în administrarea Consiliului Judeţean, este spital-suport Covid-19 iar în ultima perioadă a fost zguduită de mai multe scandaluri după ce, în mai puţin de o lună, au fost schimbaţi trei manageri.

Ultimul manager interimar, numit de preşedintele CJ Neamţ, este trimis în judecată de DNA Bacău pentru fraudă cu fonduri europene. Tatăl managerului interimar este consilier judeţean al PSD Neamţ. 

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe