OraNoua.ro
Publicat în 28 mai 2014, 18:33 / 149 elite & idei

Mugur Isărescu: România, premiată la New York pentru programul de educație financiară derulat de BNR și MEN

Mugur Isărescu: România, premiată la New York pentru programul de educație financiară derulat de BNR și MEN

România a fost premiată la New York pentru programul de educație financiară derulat de către Banca Națională a României și Ministerul Educației Naționale, în cadrul proiectului internațional ‘Global Money Week’, a anunțat, vineri, BNR.

„România a fost desemnată câștigătoare a ‘Global Money Week Award’ pentru Europa, joi, 22 mai, la New York. Delegația României, formată din reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale (MEN) și ai Băncii Naționale a României (BNR), a primit trofeul în cadrul ceremoniei anuale a Child and Youth Finance Internațional 2014 (CYFI), desfășurată la sediul ONU din New York, în prezența ambasadorului României la ONU, Simona Miculescu. Acest trofeu reprezintă recunoașterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de către BNR și MEN în domeniul educației financiare a copiilor și tinerilor din România, ca urmare a parteneriatului dintre cele două instituții. ‘Global Money Week Award’ se acordă unei singure țări din fiecare continent, fiind cea mai importantă dintre cele trei secțiuni premiate de către CYFI. Statele nominalizate la această categorie din Europa, în 2014, au fost România, Olanda și Albania”, se menționează în comunicatul BNR.

‘Global Money Week’ este un proiect inițiat de organizația neguvernamentală CYFI, în anul 2012, care se desfășoară anual, pe parcursul unei săptămâni.

În 2014, în acest program au fost implicați peste 3 milioane de copii și tineri din 118 țări ale lumii. În România, la activitățile desfășurate între 10 și 17 martie 2014, de către BNR în parteneriat cu MEN, în toate sucursalele și agențiile băncii centrale din țară au participat peste 6.100 de elevi din școli și licee din 19 județe și municipiul București.

Seria de evenimente derulate pe parcursul celor șapte zile s-a încheiat cu conferința internațională ‘Educația Financiară: investiție în viitorul societății !’, organizată de BNR și MEN, împreună cu CYFI, Junior Achievement România și cu sprijinul Visa Europe.

„Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, consideră că acest trofeu a fost obținut de către toți copiii și tinerii din România participanți la ‘Global Money Week’ și felicită echipele de implementare formate la nivelul celor două instituții, al inspectoratelor județene, agențiilor și sucursalelor BNR, dorind ca acest proiect, alături de alte activități în domeniul educației financiare, să fie dezvoltat și consolidat în anul 2015”, se mai spune în comunicat.

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe