Bogdan Daradan
Publicat în 6 august 2012, 09:54 / 245 elite & idei

Natalia Intotero, întâlnire cu lideri din Timoc

Natalia Intotero, întâlnire cu lideri din Timoc

O delegatie formata din Parintele Boian Alexandrovic , Protopop al Protopopiatului Ortodox Roman „Dacia Ripensis” din Timoc si Zavisa Jurj, presedintele Asociatiei culturale a romanilor/vlahilor din Serbia „Ariadnae Filum”, a avut o intalnire de lucru cu Natalia Intotero, secretarul de stat al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.

In cadrul discutiilor liderii romanilor timoceni au facut o informare asupra situatiei la zi a problemelor cu care se confrunta comunitatea romanilor/vlahilor din Timoc, au informat asupra modului in care se raporteaza conducerea Ambasadei Romaniei la Belgrad la problemele pe care romanii/vlahii le au si au subliniat importanta continuarii proiectelor finantate de statul roman.

In cadrul intalnirii de la Patriarhia Romana s-au discutat probleme specifice ce tin de functionarea in conditii cat mai bune a Protopopiatului „Dacia Ripensis” . Atat la DRP cat si la MAE si Patriarhia Romana, delegatia din Timoc a fost asigurata de intreaga cooperare si de faptul ca proiectele comune propuse vor continua. La finalul vizitei la Bucuresti, delegatia s-a intalnit cu conducerea Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, partener constant al Protopopiatului „Dacia Ripensis” si al Asociatiei „Ariadnae Filum”, fiind stabilite noi obiective ce trebuiesc indeplinite in urmatoarea perioada de timp.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe