OraNoua.ro
Publicat în 27 aprilie 2016, 15:49 / 226 elite & idei

Nicușor Dan: Bătălia electorală la București va fi între oameni și mașinării de partid

Nicușor Dan: Bătălia electorală la București va fi între oameni și mașinării de partid

Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, și-a depus marți, la Biroul Electoral Municipal, candidatura la funcția de primar general al Capitalei.

„Îi invit pe toți în campania electorală care va urma, pentru că va fi o bătălie electorală între oameni și mașinării de partid. Între oameni adevărați, oameni reali care au dovedit în meseria lor și vor să se sacrifice pentru binele comun și nu niște marionete pe care le vedeți fotografiate pe corturi ale unor grupuri de interese”, a susținut Nicușor Dan, la BEM, înainte de a-și depune dosarul de candidat.

Programul USB pentru administrarea Bucureștiului este „foarte simplu” și presupune trei etape, a precizat Nicușor Dan.

„În primul rând, trebuie să facem cu adevărat o administrație publică în București, pentru că administrația publică de acum este o rușine. Și asta înseamnă să ai mecanisme de gestionare a documentelor, cu alte cuvinte să știe dreapta ce face stânga la primărie. Aceste mecanisme să permită transparența a tot ce se întâmplă în București și în special a cheltuirii banului public, adică să fie online facturile în momentul în care sunt emise și contractele în momentul în care sunt semnate”, a explicat candidatul USB.

El a adăugat că va căuta ca plata taxelor să fie făcută cât mai mult online.

„Și, la fel, tot ce înseamnă informație despre București, rețele, parcări, proprietate, spații verzi, toate astea într-un sistem informatic integrat, pentru ca în momentul în care faci o dezvoltare urbană să știi exact datele pe care te bazezi”, a spus Nicușor Dan.

Un al doilea pas are în vedere „rezolvarea problemelor reale ale Bucureștiului”.

„Problema traficului, cu șoseaua de centură, cu dezvoltarea RATB, astfel încât să avem garanția că autobuzul și troleibuzul vin în stație atunci când scrie pe orar. Să rezolvăm uriașa problemă a RADET și soluția este refacerea sistemului de producere (a energiei termice — n.r.) prin centrale mai mici, astfel încât și producția să fie la nivelul tehnologiei de azi și distribuția pe rețele mai mici să fie mult mai eficientă. Să stabilizăm problema spațiilor verzi, printr-un registru, cum am spus, al spațiilor verzi și cu asta problema poluării, să rezolvăm problema școlilor și a grădinițelor, astfel încât părinții să fie în stare să-și lase copiii când merg la serviciu și să-i ia după-amiaza, să rezolvăm problema clădirilor cu risc seismic (…) Lucrul acesta se poate rezolva în trei ani, să putem să facem atractive cartierele unde în momentul acesta nu se întâmplă nimic. Deci, pe scurt, să rezolvăm toate problemele care-i preocupă pe bucureșteni”, a mai susținut candidatul USB la Primăria Capitalei.

A treia etapă în programul său este aceea de a pune Bucureștiul „în competiția globală”.

„Să-i dăm o identitate. Și Bucureștiul trebuie să devină și poate să devină în următorii 10 ani cel mai important centru academic al regiunii și cel mai important centru de IT și industrii creative din regiune, să se bată cu marile centre din lume”, a afirmat Nicușor Dan.

El a spus că împreună cu echipa sa se află la finalul a șase săptămâni grele pentru că a strâns semnăturile „pe bune”.

Potrivit lui Nicușor Dan, pentru candidatura lui s-au strâns 35.000 — 36.000 de semnături, iar pentru lista de candidați USB — 24.000 — 25.000 de semnături.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

PoliticKlaus Iohannis, la Forumul de la Malmö: Vom înființa în România un premiu național anual pentru personalităţi române şi internaţionale care contribuie la educaţia privind Holocaustul

EconomieCristian Popa: BNR este hotărâtă sa tempereze dinamica prețurilor

ExternGeorge Friedman: Europa și NATO, trase pe linie moartă de Statele Unite

SocialSorin Cucerai: Dreptul la viață e nederogabil

EvenimenteVictor Vevera: ICI Bucureşti familiarizează audienţa din România cu noţiunea de HPC – High Performance Computing

CulturaCristina Popescu: Porumbei exotici

EditorialClaudiu Butacu: Cum arată cultura organizațională a unui ONG acum, față de cum arăta acum câțiva aniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe