OraNoua.ro
Publicat în 7 iunie 2017, 14:19 / 249 elite & idei

Nicușor Dan: Dacă forurile superioare iau decizia contrară, voi face o cerere de reînscriere în partid

Nicușor Dan: Dacă forurile superioare iau decizia contrară, voi face o cerere de reînscriere în partid

Președintele demisionar al Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, joi seara, că dacă forurile superioare ale formațiunii vor lua o decizie contrară celei anunțate de Biroul Național al USR, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție, va face o cerere de reînscriere în partid.

„Mi-am dat demisia, am trimis-o prin e-mail la Biroul Local al filialei sector 6. În secunda în care ei se vor întruni, vor lua act de demisie (…) Numai că în situația aceasta, chiar dacă USR este o instituție tânără și are aspecte fragile, există un statut care prevede că atunci când președintele este în imposibilitatea să își exercite mandatul, vicepreședintele care a avut cele mai multe voturi la Congres preia conducerea interimară, în persoana lui Elek Levente, o persoană foarte bună pentru poziția aceasta. Partidul mai are niște foruri mai înalte decât cel care a luat decizia de ieri și forurile acestea pot să ia decizia contrară, în sensul că nu ne pronunțăm pe referendumul pentru familie. În situația aceasta eu voi face o cerere de reînscriere în partid”, a precizat Nicușor Dan, la TVR.

El a menționat că aceste foruri superioare ale USR se vor întruni în două-trei săptămâni și consideră că, indiferent dacă el va reveni asupra demisiei sau nu, are încredere că „ei vor face tot ce e mai bine pentru România”.

În privința unei eventuale demisii și din Parlament, Nicușor Dan a precizat că va lua o decizie după ce se va consulta și cu parlamentarii USR-iști.

Deputatul Nicușor Dan a declarat, joi, că a demisionat din funcția de președinte al USR, dar și din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Național al formațiunii, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe