OraNoua.ro
Publicat în 5 decembrie 2012, 20:19 / 205 elite & idei

Nicușor Dan: De ce un independent în Parlament?

Nicușor Dan: De ce un independent în Parlament?

de Nicușor Dan

Ar fi utopic sa ne imaginam ca un independent in Parlament ar putea sa impuna legi. Totusi, ar fi remarcabil ca un independent autentic, competent si de buna credinta sa acceada in Parlament la aceste alegeri, din trei considerente.

1. Ar exista o voce in Parlament care, fara constrangerea pozitiei partidului, sa exprime interesul public. Perceptia sa subiectiva asupra interesului public, evident, dar i-am presupus deja competenta si buna credinta. Cati oameni din partide, aparent de buna conditie, s-au manifestat impotriva partidului lor in actuala legislatura?

2. Ar fi un om al nostru in interiorul sistemului lor. Am sti cand se dezbate cutare lege importanta in cutare comisie, ce proiect de lege periculos a aparut, etc. Va asigur, din perspectiva unuia care a avut de-a face cu lipsa de transparenta a comisiilor parlamentului, ca e un aspect important.

3. Ar constitui un semnal pentru alti oameni satui de actuala clasa politica si de falsa lupta politica intre diferitele ei gasti, ca se poate si trebuie sa accedem in politica, pentru a constitui o alternativa la actuala clasa politica.

Este motivul pe care il sustin pe Gheorghe Piperea ca deputat independent in colegiul 16 din sectorul 4 Bucuresti (zona Parcul Tineretului – Marasesti). Sunt puncte din programul si din viziunea lui cu care nu sunt de acord.Dar sunt convins ca e un independent autentic, ca e un om integru si ca e competent in ce face.

Pentru cine vrea sa afle mai multe http://voteazapiperea.ro/, pentru cine vrea sa se implice in ultima saptamana sediul de campanie este Bd. Marasesti nr. 34.

PS: Asa cum am anuntat inca din iunie, nu voi candida la aceste alegeri parlamentare, pentru ca am propus bucurestenilor un proiect si doresc sa ma dedic acestui proiect in urmatorii ani. Cand am lansat in septembrie impreuna cu Romania Curata intrebarea „Pe cine ati vrea sa votati la Parlamentare?” am fost acuzat ca ma razgandesc. Nu, intrebarea era exact textul ei si incerca sa identifice persoane noi pe care oamenii ii doresc in Parlament.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe