Matei Bogdan
Publicat în 2 iunie 2021, 10:41 / 171 elite & idei

Nicuşor Dan, despre neamenajarea parcurilor şi lipsa deratizării: Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat

Nicuşor Dan, despre neamenajarea parcurilor şi lipsa deratizării: Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că s-au identificat 23 de motive de nelegalitate la PUZ-urile de sector şi va cere prefectului atacarea lor în instanţă.

Primarul general Nicuşor Dan anunţă că s-au identificat 23 de motive de nelegalitate la întocmirea PUZ-urilor de sector. 

„O să cer prefectului municipiului Bucureşti să atace în instaţă cele 5 PUZ-uri de sector. În momentul în care el o face, ele vor fi suspendate şi prin acţăiunea prefectului”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă primarul general Nicuşor Dan. 

Primarul a mai anunţat că de mâine toţi angajaţii vor fi monitorizaţi pentru a se vedea cât stau la birou.

Primarul general Nicuşor Dan a mai declarat că există întârzieri la amenajarea parcurilor şi realizarea deratizării şi dezinsecţiei din cauză că Primăria a avut datorii foarte mari. ”Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat”, a afirmat primarul.

”Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de 3 miliarde de lei – cât metroul din Drumul Taberei. Trebuia să plătim aceşti bani pe loc (…) nu a fost un mandat oarecare şi am fost obligaţi să tăiem costuri, şi acolo unde am fi vrut şi acolo unde nu am fi vrut. Banii pe care nu-am avut în martie îi avem acum”, a declarat, miercuri, Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă, referindu-se la acuzaţiile care i se aduc că există întârzieri la amenajarea parcurilor şi realizarea deratizării şi dezinsecţiei.

Foarte mulţi bucureşteni acuză starea deplorabilă a parcurilor din oraş. 

El a spus că operaţiunea de cosire a ierbii din parcuri a început şi a estimat că va fi gata în două săptămâni, după care vor urma spaţiile verzi publice.

Legat de tratamentele pentru combaterea ţânţarilor, căpuşelor şi şobolanilor, primarul general a susţinut că utilajele sunt pregătite şi vor începe să stropească imediat ce se vor opri ploile.

”Suntem pregătiţi să intervenim pentru ţânţar şi pentru căpuşe -avem maşini,  avem substanţele – nu putem să facem cât plouă şi nu putem să o facem pentru căpuşe cât timp iarba nu e tunsă. Pe măsură ce tăiem iarba din parcuri intervenim”, a declarat Nicuşor Dan. 

„Undeva în 2 luni estimez că vom fi bine şi cu remedierea gropilor de pe străzi”, a spus Nicuşor Dan.

VIDEO Declaraţiile primarului general Nicuşor Dan

www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe