Matei Bogdan
Publicat în 22 ianuarie 2020, 14:42 / 116 elite & idei

Nicuşor Dan despre Uniunea Forţelor Locale: O soluţie tehnică la o problemă tehnică

Nicuşor Dan despre Uniunea Forţelor Locale: O soluţie tehnică la o problemă tehnică

Deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei susţinut de USR, precizează că Uniunea Forţelor Locale este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îi sunt apropiate, reprezentând o „soluţie tehnică la o problemă tehnică”.

„Informaţia apărută astăzi nu are de-a face cu situaţia politică pe care o ştim cu toţii. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziţie pentru susţinerea candidaturii sale şi care a obţinut deja sprijinul USR. Uniunea Forţelor Locale este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate şi care s-au arătat dispuse să colaborăm în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a menţionat că o posibilă utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza în care o alianţă doreşte să sprijine candidatura sa la Primărie şi condiţionează sprijinul de prezenţa numelui alianţei pe buletinul de vot, alături de numele lui Nicuşor Dan.

„Printr-o alianţă şi cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru în niciunul din partidele alianţei, dar prin alianţa extinsă cu USR pot să îmi alătur numele alianţei pe buletinul de vot. Am comunicat în modul cel mai transparent această posibilitate lui Dacian Cioloş când am discutat de o posibilă susţinere din partea Alianţei USR PLUS, ca răspuns la obiecţia că numele meu pe buletinul de vot nu ar ‘trage’ lista de consilieri ai partidelor care mă susţin şi, mai departe, această posibilitate a fost comunicată organelor de conducere ale Alianţei. În concluzie, vorbim de o soluţie tehnică la o problemă tehnică. Dacă se va pune vreodată problema de a activa într-un partid, fiţi siguri că vă voi informa”, a adăugat el.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe