OraNoua.ro
Publicat în 8 februarie 2017, 16:16 / 216 elite & idei

Nicușor Dan: Guvernul Grindeanu și-a pierdut încrederea

Nicușor Dan: Guvernul Grindeanu și-a pierdut încrederea

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a declarat miercuri că Guvernul Grindeanu și-a pierdut încrederea, pentru că a pus „interesele” șefului de partid în fața intereselor țării.

„Acest Guvern a călcat linia roșie. Există limite care nu trebuie trecute, iar acest Guvern a trecut o astfel de limită. Au fost ani în care în România s-a prăduit banul public și nimeni nu a răspuns pentru asta. Cu mult efort, societatea noastră a reușit să creeze un mecanism prin care oamenii care greșesc să răspundă. Ceea ce a făcut Guvernul Grindeanu, la 1,00 noaptea, a fost să vrea să șteargă întreg acest efort și să aducă România din nou în zona bunului plac. Pentru asta, și-a pierdut încrederea. Știm cu toții că nu domnul Grindeanu a inițiat această ordonanță. Știm cu toții că domnul Liviu Dragnea, care are un dosar penal, care are o condamnare penală, a pus presiune pe domnul Grindeanu. Dar, domnul Grindeanu avea toate mijloacele să se opună. Nu a făcut-o, a fost laș. A pus interesele șefului său de partid în fața intereselor țării și pentru asta și-a pierdut încrederea”, a afirmat liderul USR, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Dan a adăugat că de încrederea în Guvern depind și siguranța națională a României, dar și evoluția economică ulterioară.

„Vi-l închipuiți pe domnul prim-ministru Grindeanu discutând cu doamna cancelar Merkel de la egal la egal, ca parteneri, pe chestiuni de securitate națională, în interesul României? Nu, pentru că și-a pierdut încrederea”, a susținut președintele USR.

El le-a transmis parlamentarilor majorității că decizia pe care o vor lua la moțiunea de cenzură de miercuri va fi judecată de istorie, cerându-le să se situeze de „partea corectă” a acesteia.

„Alegătorii dumneavoastră v-au trimis în Parlament ca să dați legi pentru bunăstarea românilor, nu legi care să scape de la pușcărie pe oameni care au furat din banul public. Știu că există o puternică presiune asupra dumneavoastră pentru susținerea acestui Guvern. Știu că adevăratul autor al acestei crize, domnul Liviu Dragnea, ar fi în stare să arunce în aer România pentru a scăpa de dosarele sale penale. Prin decizia pe care o veți lua azi aveți de ales între a fi de partea corectă a istoriei sau a urma un om, un biet om cu două dosare penale. Și decizia asta va fi judecată și de istorie și de copii și de nepoții dumneavoastră”, a conchis Nicușor Dan.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe