Adriana
Publicat în 11 iulie 2018, 06:29 / 57 elite & idei

Nicușor Dan îl somează pe Iohannis, după demiterea lui Kovesi: Sistemul de justiție este sub stare de asediu

Nicușor Dan îl somează pe Iohannis, după demiterea lui Kovesi: Sistemul de justiție este sub stare de asediu
+ Observator
Deputatul independent Nicuşor Dan a declarat luni, după revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, că aşteptarea sa de la preşedintele Klaus Iohannis este o soluţie de ansamblu pentru întreg sistemul de justiţie, care este „sub stare de asediu în momentul acesta”.

„Preşedintele a dat impresia că va amâna mai mult această decizie. Aşteptarea mea de la preşedinte este pentru o soluţie de ansamblu pentru întreg sistemul de justiţie, care este sub asediu în momentul acesta”, a precizat Nicuşor Dan, la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că decizia Curţii Constituţionale de acum câteva săptămâni este una „injustă”, ce contrazice deciziile sale anterioare cu privire la rolul preşedintelui.

„Decizia Curţii Constituţionale de acum câteva săptămâni este injustă, ea contrazice decizii anterioare ale Curţii Constituţionale care vorbesc de rolul preşedintelui şi pe chestiunea numirii procurorilor dă atribuţii mai mari ministrului Justiţiei faţă de preşedinte, care are o legitimitate mult mai mare, fiind votat în mod direct de cetăţenii României. Deci decizia Curţii Constituţionale este injustă”, a afirmat deputatul independent.

Pe de altă parte, el a subliniat că statul de drept presupune ca deciziile instanţelor, iar în cazul acesta cele ale CCR, să fie respectate.

„Acum sunt două mize mari. Prima miză este ca DNA-ul să funcţioneze în continuare şi să se ocupe de marea corupţie aşa cum a făcut-o, dacă se poate fără acele derapaje pe care presa le-a semnalat şi uneori le-a dat o importanţă mult mai mare decât contextul macro, şi preşedintele care are legitimitatea dată de votul cetăţenilor să vină în faţa cetăţenilor şi să spună care este soluţia pentru aceste atacuri sistematice care se dau la sistemul de Justiţie, dacă soluţia aceasta este un referendum sau care este soluţia pe care omul care are cea mai mare legitimitate în urma votului trebuie să o propună cetăţenilor”, a mai spus Nicuşor Dan.

https://www.stiripesurse.ro/nicu-or-dan-il-someaza-pe-iohannis-dupa-demiterea-lui-kovesi-sistemul-de-justi-ie-este-sub-stare-de-asediu_1276178.html

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

PoliticVictor Ponta: Relatia Romania – SUA/ cateva impresii si concluzii in urma intalnirilor politice pe care le-am avut la Washington!

EconomieIulian Fota: România poate fi expusă unor ameninţări

ExternAlexandru Lăzescu: Extremele confiscă spațiul public american

EvenimenteCorina Crețu invită România să se înscrie cu proiecte de calitate la Gala RegioStars Awards 2019

CulturaRadu Preda: Un model inepuizabil

SocialOctavian Badescu: Tranzactionarea imobiliara si capcana sumei rotunde – o misiune imposibila?

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe