OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 11:44 / 198 elite & idei

Nicușor Dan: În cazul în care Dragoș Pîslaru va intra în USR, probabil va avea un loc pe liste

Nicușor Dan: În cazul în care Dragoș Pîslaru va intra în USR, probabil va avea un loc pe liste

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a confirmat, luni, că între USR și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, au fost inițiate discuții vizând posibila înscriere a acestuia în partid.

El a menționat, totodată, că ministrul ar urma să ia o decizie în decurs de două săptămâni, având în vedere că, în momentul în care va intra în partid, va trebui să renunțe la portofoliul ministerial.

„Posturile pe liste (pentru alegerile parlamentare — n.r.) le stabilim colegial. Probabil că va fi un post pe listă, dar asta în urma votului tuturor oamenilor, nu printr-o negociere de acum. Așteptarea de două săptămâni este pentru a vedea dacă poate să lase pe mâini bune proiectele pe care le-a început în minister”, a declarat pentru AGERPRES Nicușor Dan.

El a mai arătat că, în aceeași perioadă în care au început discuțiile cu Dragoș Pîslaru, USR a inițiat contacte și cu alți membri ai Guvernului. Nicușor Dan a reiterat însă că nu poate preciza numele miniștrilor respectivi, până nu va fi luată o decizie.

„Ne învârtim în aceleași cercuri de fapt și cu toată grupa de oameni care este în Guvern discuțiile au început cam în același timp”, a adăugat liderul USR.

El a menționat că Dragoș Pîslaru dorește să se implice în continuare în susținerea proiectelor sale.

„Am discutat și asta (despre proiecte — n.r.), desigur, dar ce este important e că dumnealui consideră că aceasta este singura opțiune politică în care se pot realiza proiectele pentru care s-a luptat să le implementeze”, a susținut el.

Ministrul Dragoș Pîslaru a declarat, luni, într-un interviu, că poartă discuții cu reprezentanții USR și că în două săptămâni va anunța dacă intră în partid sau dacă rămâne în Guvern.

Pe 20 septembrie, Nicușor Dan a declarat că USR discută cu cinci-șase actuali miniștri în vederea unei posibile înscrieri în partid, precizând că nu poate dezvălui numele acestora până nu va fi luată o decizie.

„Avem niște discuții și niște propuneri pe care le-am făcut și la care așteptăm răspuns. (…) Nu pot să vă spun cu cine discutăm și cu cine nu discutăm pentru că nu e corect față de ei, dar ceea ce am spus și ceea ce mențin este că mulți dintre miniștri sunt ceea ce așteptăm noi la profilul de oameni pe care îi așteptăm la USR”, a precizat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe