OraNoua.ro
Publicat în 12 octombrie 2016, 15:17 / 202 elite & idei

Nicușor Dan: Mi-am petrecut noaptea în stradă cu ambasadorul Marii Britanii

Nicușor Dan: Mi-am petrecut noaptea în stradă cu ambasadorul Marii Britanii

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a scris sâmbătă pe pagina de Facebook că și-a petrecut noaptea pe stradă împreună cu ambasadorul Marii Britanii în București, Paul Brummell, pentru a atrage atenția asupra problemelor „groaznice” pe care le au oamenii fără adăpost în Capitală.

„Mi-am petrecut noaptea în stradă. Împreună cu ambasadorul Marii Britanii în București, domnul Paul Brummell, și alți 25 de oameni, mulți dintre ei angajați ai ambasadei sau voluntari britanici. În saci de dormit, pe asfalt mai întâi și apoi, adăpostiți de ploaie, într-un cort. Oricum, în condiții mult mai bune decât oamenii fără adăpost”, aafirmat Nicușor Dan.

Președintele USR a precizat că evenimentul a fost organizat de către Asociația Casa Ioan pentru a atrage atenția asupra problemelor pe care le au oamenii fără adăpost în București.

„Am dorit, la invitația Asociației Casa Ioana, să atragem atenția asupra problemelor groaznice pe care le au oamenii fără adăpost în București și nu numai. Indiferent de cauzele care i-au dus pe acești oameni în stradă, noi trebuie să arătăm solidaritate cu ei. Administrația trebuie să ofere acestor oameni măcar servicii minimale privind adăposturi de noapte, îngrijire medicală și consiliere psihologică și, la fel de important, servicii de reconversie profesională pentru ca acești oameni să aibă șansa să-și găsească un loc de muncă”, mai spune Nicușor Dan.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe