Adriana
Publicat în 22 martie 2017, 16:23 / 144 elite & idei

Nicușor Dan: Orice competiție este benefică

Nicușor Dan: Orice competiție este benefică
+ Observator

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat miercuri că orice competiție în interiorul unui partid este benefică, referindu-se astfel la o eventuală candidatură a fostului premier Dacian Cioloș la șefia USR.

„Conform statutului, oricine poate să candideze la orice poziție, asta e democrația pe care ne-o asumăm. (…) Evident că orice competiție în interiorul unui partid este benefică”, a spus Nicușor Dan, într-o conferință de presă la Parlament.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a menționat că a existat o convorbire telefonică între Dacian Cioloș și Nicușor Dan, iar în prezent „discuțiile sunt deschise pe toate planurile”.

„A fost transmis un SMS către dl Dacian Cioloș și echipa domniei sale. Dl Cioloș a răspuns. A avut loc un dialog telefonic între dl Dacian Cioloș și dl Nicușor Dan, în care s-a agreat că, în perioada următoare, echipa dlui Cioloș va discuta cu cei șase reprezentanți ai noștri care ar fi cadrul cel mai bun prin care s-ar putea apropia de USR, fie ca membru intern, fie doar pentru o colaborare din exteriorul partidului. Acesta este stadiul acum. Dl Cioloș a primit invitația, continuăm discuția la nivel de echipe, pentru a identifica elementele care trebuie clarificate”, a susținut Barna.

El a adăugat că, în situația în care Cioloș ar intra în USR, „nu o să vină pe persoană fizică”.

„Dacian Cioloș are alături de domnia sa o echipă de oameni competenți și valoroși pe care îi cunoașteți din guvernarea care a avut loc anul trecut și această integrare a două forțe politice semnificative, spunem noi, pe această parte a palierului public nu se realizează stând de vorbă over night. Este o discuție care o să dureze, este un plan pe termen mediu, aș spune, cel puțin. (…) Se caută identificarea celei mai bune și consistente forme de colaborare tocmai pentru a putea să creștem importanța publică a USR din punctul nostru de vedere, evident”, a adăugat purtătorul de cuvânt al USR.
http://www.agerpres.ro/politica/2017/03/22/nicusor-dan-despre-o-eventuala-candidatura-a-lui-ciolos-la-sefia-usr-orice-competitie-este-benefica-15-13-43

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe