Bogdan Daradan
Publicat în 16 noiembrie 2012, 10:49 / 240 elite & idei

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Întâlnirea dintre negociatorii principali în problematica transnistreană, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, care a avut loc recent la sediul OSCE din Tiraspol s-a desfăşurat cu scântei. După discuţii, aceştia au schimbat câteva replici tăioase chiar în faţa jurnaliştilor, a scris www.moldova.org.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov a reitarat poziţia Chişinăului, declarând că nu este de acord cu cu modelul plăcuţelor propus de administraţia de la Tiraspol. „Considerăm că indicarea ţării şi regiunii pe plăcile de înmatriculare va contribui la atingerea compromisului”, a menţionat oficialul de la Chişinău citat de publika.md.

În replică, Nina Ştanski i-a sugerat lui Carpov să nu încurce regiunea transnistreană cu altă zonă a Republicii Moldova. „Probabil, domnul Carpov se referă la Bălţi sau Soroca, deoarece, ţin să menţionez, Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova”, a răspuns aceasta.
Deşi Carpov a încercat să aducă mai multe argumente, inclusiv din Convenţia de la Viena, partenerul său de negocieri nu s-a lăsat înduplecat. „Eu am studii juridice aprofundate. Vă ajut eu”, a adăugat Ştanski, menţinându-şi poziţia. Amintim că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, la Dublin, în Irlanda.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe