Bogdan Daradan
Publicat în 16 noiembrie 2012, 10:49 / 270 elite & idei

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Nina Ştanski: Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova

Întâlnirea dintre negociatorii principali în problematica transnistreană, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, care a avut loc recent la sediul OSCE din Tiraspol s-a desfăşurat cu scântei. După discuţii, aceştia au schimbat câteva replici tăioase chiar în faţa jurnaliştilor, a scris www.moldova.org.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov a reitarat poziţia Chişinăului, declarând că nu este de acord cu cu modelul plăcuţelor propus de administraţia de la Tiraspol. „Considerăm că indicarea ţării şi regiunii pe plăcile de înmatriculare va contribui la atingerea compromisului”, a menţionat oficialul de la Chişinău citat de publika.md.

În replică, Nina Ştanski i-a sugerat lui Carpov să nu încurce regiunea transnistreană cu altă zonă a Republicii Moldova. „Probabil, domnul Carpov se referă la Bălţi sau Soroca, deoarece, ţin să menţionez, Transnistria nu este o regiune a Republicii Moldova”, a răspuns aceasta.
Deşi Carpov a încercat să aducă mai multe argumente, inclusiv din Convenţia de la Viena, partenerul său de negocieri nu s-a lăsat înduplecat. „Eu am studii juridice aprofundate. Vă ajut eu”, a adăugat Ştanski, menţinându-şi poziţia. Amintim că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, la Dublin, în Irlanda.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe