Adriana
Publicat în 10 septembrie 2013, 18:14 / 97 elite & idei

Oamenii timpului nostru: Luca Niculescu

Oamenii timpului nostru: Luca Niculescu
+ Observator

Luca Niculescu prezintă, de luni până vineri, de la ora 22.00, la Digi 24, emisiunea Imparțial.

În zilele actuale, cât de dificil este să atragi telespectatori cu o emisiune de calitate?
Cred că e din ce în ce mai greu. Există multă „concurență” dincolo de televizor: internet, tablete, rețele sociale… Iar nivelul emisiunilor de la televiziunile de știri e destul de scăzut. Cred că s-a format și o obișnuință de a consuma emisiuni mediocre. Dar nici nu trebuie să disperăm. Am văzut destule emisiuni bune la Digi 24 care fac audiență. Mă gândesc, în special la ultima campanie, cea legată de ziua de 23 august. E însă nevoie de idei, imaginație și de multă muncă.

În tot acest timp ați avut un model (idol) pe care l-ați urmat și care v-a motivat?
Omul care m-a impresionat cel mai mult e Quentin Dickinson, șeful biroului Radio France de la Bruxelles. Îmbrăcat mereu în costum la două rânduri (chiar și la șase dimineața!), cu cravata impecabilă, vorbitor a șase-șapte limbi străine, posesor al unei culturi enciclopedice și al unui aer aristocratic, Quentin este unul dintre jurnaliștii cei mai serioși pe care îi știu.
Într-o noapte, când lucram cu el, am mers de la Bruxelles la Luxemburg pentru un interviu de doar cinci minute cu un ministru european, după care ne-am urcat din nou în mașină și ne-am întors pentru că aveam treabă a doua zi la Bruxelles. Alți jurnaliști s-ar fi mulțumit cu un interviu prin telefon sau ar fi abandonat subiectul, dar el voia să îl privească pe ministrul respectiv în ochi când îi punea întrebările delicate. E unul dintre stâlpii jurnalismului european și mă bucur că mi-a fost profesor în anii ’90.
www.qmagazine.ro

Ultima ora:

ObservatorDan Mihalache: O întâlnire de rămas bun, la finalul mandatului meu de ambasador în Regatul Unit

PoliticNicuşor Dan: „Primăria nu trebuie să fie o fortăreţă”. Primarul general al Capitalei renunţă la „garda” care-i păzea biroul

EconomieRemus Borza: Creștere economică în România

ExternDan Mihalache: O întâlnire de rămas bun, la finalul mandatului meu de ambasador în Regatul Unit

SocialAndrei Stoian: Studenții față în față cu liderii politici

EvenimenteAntonia Colibășanu, la Gaudeamus Online

CulturaManuela Catrina, despre Stephan Ludwig Roth

EditorialGeorge Butunoiu: Lupta chelnerilor români cu psihologiiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe