OraNoua.ro
Publicat în 21 mai 2014, 13:15 / 440 elite & idei

Octavian Morariu: COSR a fost permanent deasupra influențelor sau imixtiunilor politice

Octavian Morariu: COSR a fost permanent deasupra influențelor sau imixtiunilor politice

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu, le-a reamintit membrilor Comitetului executiv al COSR, prin intermediul unui mesaj, că forul olimpic a fost permanent deasupra imixtiunilor și influențelor politice, atât pe durata mandatului său cât și al predecesorilor săi.

Pe 15 aprilie, Octavian Morariu a anunțat că renunță la funcția de președinte al COSR din cauza multiplelor angajamente internaționale. Președinta Federației Române de Canotaj și a Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică artistică, Octavian Bellu, și președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, sunt candidați pentru alegerile la președinția COSR din 29 mai.

În mesajul său postat pe site-ul COSR, Octavian Morariu face apel la membrii Comitetului executiv să adopte în această perioadă o poziție deontologică corectă și să participe cu precauție la emisiunile tv și radio.

”Mă adresez dumneavoastră, în calitate de membru CIO pentru România, și de susținător dedicat al mișcării sportive.

În perspectiva organizării alegerilor pentru funcția de președinte al COSR, anunțată pentru data de 29 mai a.c.,

Raportându-mă strict la prevederile Chartei Olimpice, document ce stabilește și evocă principiile fundamentale și valorile esențiale ale Olimpismului,

Fac apel la formația dumneavoastră de oameni de sport și vă invit la o demonstrație de cultivare a bunului exemplu și promovare a valorilor educative, responsabilității sociale și a respectului față de principiile etice fundamentale, prin abordarea unei poziții deontologice corecte.

În acest sens, vă recomand să nu vă implicați prin participarea dumneavoastră la emisiuni TV sau Radio, altele decât cele moderate direct sau în direct de către posturi TV și Radio.

Vă adresez, de asemenea, rugămintea de a nu lăsa în atitudinea dumneavoastră să se implice, sub nicio formă, elementul politic, aceasta, mă repet, în virtutea respectului față de principiile Olimpismului și deontologiei pe care le cunoașteți în cadrul COSR.

Să nu uităm că, până la acest moment, COSR a fost permanent deasupra oricăror influențe sau imixtiuni politice, nu numai pe durata mandatului meu, dar și pe cel al predecesorilor mei”, se arată în mesaj.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATO

PoliticKelemen Hunor: În timp ce alţii dărâmă statui, noi ridicăm statui şi construim un viitor paşnic

EconomieDaniel Dăianu: Se întoarce o economie a tristeţii?

ExternIulian Chifu: Gâtuirea Europei – Un vas venind din China a blocat aprovizionarea cu petrol şi gaze prin Suez

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaIonuț Vulpescu: Naționalismul religios crește radical în perioadele istorice marcate de o dramatică vulnerabilitate

EditorialAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATOClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe