OraNoua.ro
Publicat în 8 august 2012, 18:31 / 375 elite & idei

Octavian Morariu – Mă declar mulţumit de cele 9 medalii cucerite până acum

Octavian Morariu – Mă declar mulţumit de cele 9 medalii cucerite până acum

Octavian Morariu, preşedintele COSR, s-a declarat mulţumit de cele 9 medalii cucerite de sportivii români la Jocurile Olimpice şi aşteaptă o nouă bucurie în finalele de joi, programate la C2 1000 m şi K4 băieţi 1000 m, cu prilejul unei conferinţe de presă la Casa României, dedicată medaliatelor din concursul feminin de gimnastică.

”Sunt foarte fericit pentru aceste rezultate de la gimnastica feminină. Vreau să felicit sportivele pentru rezultatele obţinute, să le mulţumesc pentru efortul depus şi tenacitatea lor. Vreau să le mulţumesc antrenorilor, Marianei Bitang şi lui Octavian Bellu, să mulţumesc federaţiei române de gimnastică, preşedintelui Adrian Stoica, tuturor celor din colectivul lotului olimpic de gimnastică şi în acelaşi timp să remarcăm cu toţii că s-au obţinut 3 medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz, care întregesc bilanţul echipei României la Jocurile Olimpice de la Londra, ducând numărul medaliilor la un total de 9. Număr cu care mă declar până acum mulţumit şi cu speranţa că ziua de mâine la kaiac şi la canoe ne va aduce încă o bucurie nouă tuturor”, a declarat Octavian Morariu pentru Agerpres.

Octavian Morariu, preşedinte COSR: Cadoul de ziua mea este medalia Cătălinei Ponor

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, marţi, de ziua sa de naştere, că medalia de argint a Cătălinei Ponor, obţinută în finala de la sol, este cel mai frumos cadou pe care l-a primit.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a împlinit marţi, 51 de ani, aniversarea fiind specială, în mijlocul Jocurilor Olimpice de la Londra. „E un privilegiu pentru mine să-mi serbez ziua de naştere chiar acum şi, mai ales după un parcurs bun al sportivilor noştri. De astăzi, chiar de ziua mea, vreau să reţinem cu gentileţe, performanţa extraordinară a Cătălinei Ponor la sol, medalia de argint, o medalie pe care a obţinut-o după 8 ani. Este o medalie frumoasă, iar primul meu gând este unul de bucurie, pentru ea. Asta îmi doresc să reţinem, chiar dacă România se concentrează pe lucruri triste, de obicei. A avut şansa de a câştiga medalia de bronz la bârnă, dar nu a fost să fie. Nu sunt specialist în punctaje, am vorbit cu specialiştii nostri, cu federaţia, dar nimeni nu a contestat ce s-a întâmplat”, a declarat preşedintele COSR citat de Adevarul.

Octavian Morariu a vorbit şi despre ratarea medaliei la sol de către Sandra Izbaşa, campioană olimpică la acest aparat în 2008. „Îmi pare foarte rău pentru Sandra, nu am văzut-o niciodată ratând, de la început, din 2006, de la Volos. Presiunea a fost mare, mult prea mare. Dar, dincolo de toate, trebuie să ne mândrim că echipa feminină de gimnastică a fost pe podium, tot bronz, ca la JO din 2008, plus aurul Sandrei Izbaşa la sărituri”.

Preşedintele COSR a comentat şi declaraţia Cătălinei Ponor, după finala de la sol, când a spus că aştepta şi felicitări din partea antrenorilor. „Cătălina este o femeie matură deja. Cred că a fost dezamăgită după finala de la bârnă şi încă supărată. Am fost şi eu sportiv de performanţă, ştiu ce înseamnă discuţiile de vestiar. Dacă aş avea bagheta magică, i-aş face pe românii noştri să se concentreze şi să se bucure de medalii, nu de astfel de declaraţii”, scrie Mediafax.

Morariu este optimist şi consideră că România mai poate cuceri medalii până la finalul JO de la Londra. „Mai avem şanse la medalii, este o Olimpiadă foarte interesantă. Cred că românii trebuie să fie mândri de sportivii lor, nu ne putem compara cu naţiile puternice, dar ne luptăm cu toate”, a încheiat preşedintele COSR.

După 11 zile ale competiţiei olimpice, România are 9 medalii (2-5-2), cucerite astfel: aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Delegaţia României a depăşit astfel performanţa de la JO din 2008, când s-au cucerit opt medalii (4-1-3), după cum urmează: aur – echipajul feminin de dublu rame (canotaj), Constantina Tomescu-Diţă ( maraton), Sandra Izbaşa (sol) şi Alina Dumitru (judo), argint – Ana Maria Brânză (spadă), bronz – Mihai Covaliu (sabie), echipajul feminin de opt plus 1 (canotaj) şi echipa feminină de gimnastică.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe