Matei Bogdan
Publicat în 9 octombrie 2019, 17:59 / 115 elite & idei

Ovidiu Raeţchi: Dacă moţiunea trece, noul ministru de Interne va desecretiza dosarul 10 august

Ovidiu Raeţchi: Dacă moţiunea trece, noul ministru de Interne va desecretiza dosarul 10 august

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat, sâmbătă, că, în cazul trecerii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, noul ministru de Interne va desecretiza dosarul „10 august”. În opinia lui, tragicele evenimente de atunci reprezintă un moment la fel de grav şi insidios pentru democraţia românească ca şi mineriadele.

„În cazul în care moţiunea de cenzură va fi un succes şi vom avea un ministru de Interne liberal, prima măsură luată de acesta va fi desecretizarea dosarului 10 august (cu excepţia, desigur, a eventualelor informaţii clasificate dinspre serviciile de informaţii, care se reduc probabil la câteva pagini şi au fost introduse în dosar de echipa PSD tocmai pentru a avea un pretext pentru secretizarea acestuia în ansamblu – o şmecherie)”, a susţinut Raeţchi pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, deputatul a mai declarat că, în opinia sa, o grupare coordonată de fostul şef PSD Liviu Dragnea – în prezent în spatele gratiilor pentru corupţie – a urmărit să submineze protestul paşnic anti-Guvern pentru a scăpa de puşcărie.

„La nivelul Comisiei de Ordine Publică din PNL am redactat, punând cap la cap toate mărturiile din 10 august, o analiză proprie asupra evenimentelor şi convingerea mea personală este că, atunci, o grupare coordonată de Liviu Dragnea a încercat să deturneze un protest eminamente paşnic şi să provoace o escaladare a violenţelor astfel încât să aibă un pretext pentru interzicerea demonstraţiilor – moment în care îşi putea rezolva problema amnistiei şi graţierii”, a afirmat Raeţchi.

În plus, deputatul PNL mai consideră că decizia PSD de a secretiza raportul privind evenimentele din 10 august „are ca scop ascunderea unor indicii de poliţie politică ‘rătăcite’ acolo în graba întocmirii”.

Nu în ultimul rând, Raeţchi a ţinut să puncteze că, din perspectiva sa, „10 august este un moment la fel de grav şi insidios pentru democraţia românească ca şi mineriadele – şi e esenţial ca el să fie lămurit pentru a putea merge mai departe având certitudinea că instituţiile de forţă nu vor accepta niciodată să afecteze libertăţile civice în favoarea unei găşti politice”.

http://epochtimes-romania.com

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

PoliticKlaus Iohannis a anunțat noua Strategie de Apărare a Țării: Parteneriatul cu SUA și apartenența la NATO și UE, piloni esențiali/ Ținem cont de deteriorarea relațiilor NATO-Rusia/ Modernizarea legislației privind securitatea națională este prioritară

EconomieSergiu Manea: Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?

ExternVictor Negrescu: Haideți să continuăm munca!

SocialMarius Stoian: Iluzia schimbărilor în trombă

EvenimenteCristina Buzasu: Onorată să particip la videoconferința prim-ministrului Ludovic Orban cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki

CulturaCristina Popescu: CENTENARUL TRATATULUI DE LA TRIANON

EditorialSilviu Cerna: România (iarăşi) la răspântie?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe