Matei Bogdan
Publicat în 22 ianuarie 2020, 19:25 / 103 elite & idei

Ovidiu Raeţchi: Trăim un moment irepetabil, în care partidul lui Iliescu are de ales între dezastru şi catastrofă

Ovidiu Raeţchi: Trăim un moment irepetabil, în care partidul lui Iliescu are de ales între dezastru şi catastrofă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a opinat joi, pe pagina sa de Facebook, că românii trăiesc acum un moment „irepetabil”, în care PSD-ul lui Ion Iliescu „are de ales între dezastru şi catastrofă pentru el şi casta sa de privilegiaţi”.

„România se află într-o situaţie privilegiată, istorică, pe care o aşteptăm din 1989: forţele antireformiste din stânga penal-paseistă sunt în corzi, îngrozite de alegeri, în timp ce partidele reformiste de dreapta sunt pe un vârf electoral. E ca şi cum roata istoriei s-ar fi întors faţă de momentele din 1990, când feseniştii au blocat reforme vitale invocând suportul popular masiv: acum e tocmai invers, există sprijin pentru reforme şi stânga e total incapabilă să le mai oprească”, a declarat Raeţchi.

În acest context, liderul PNL a opinat că partidul pe care îl reprezintă trebuie să conducă în următoarea lună „un blitzkrieg nemilos” pentru impunerea tuturor reformelor „de care PSD e îngrozit”.

„Singurul mod în care PSD ne poate opri este moţiunea de cenzură şi declanşarea mecanismului pentru anticipate. Adică ceea ce ne dorim. Trăim un moment irepetabil, în care partidul lui Ion Iliescu are de ales între dezastru şi catastrofă pentru el şi casta sa de privilegiaţi”, a continuat Raeţchi.

Potrivit vicepreşedintelui Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, cel mai bine e să le primească pe amândouă – „să ne asumăm accelerat reforme până când PSD ajunge la capătul puterilor şi ia drumul anticipatelor”.

„Fără îndoială că electoratul va oferi dreptei şansa unei majorităţi reformiste confortabile într-un Parlament nou, care să facă irelevant pe termen lung acest partid îmbătrânit şi corupt care a dus mai departe moştenirea PCR”, a conchis Raeţchi.

http://epochtimes-romania.com/

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe