OraNoua.ro
Publicat în 21 mai 2014, 10:35 / 97 elite & idei

Ovidiu Tender a inaugurat prima cursă, după două decenii, pe Aeroportul „Delta Dunării“

Ovidiu Tender a inaugurat prima cursă, după două decenii, pe Aeroportul „Delta Dunării“

Vineri, 16 mai, la prânz, a aterizat  pe Aeroportul „Delta Dunării“ prima cursă de linie operată în ultimii 21 de ani în judeţ, relateaza Adevarul.

Cu primul avion care a aterizat la Tulcea au venit 90 de persoane, printre care şi Ovidiu Tender. El a fost însoţit de patru oameni de afaceri din Emirate, care au dorit să vadă Delta Dunării şi care s-au arătat uimiţi de faptul că pot ajunge în mai puţin de o oră la porţile deltei.

„Unul dintre motivele pentru care am ales Tulcea pentru aceste curse este cel uman, al oamenilor de aici. Mă refer la deschiderea pe care am găsit-o la cei care gestionează destinele acestui judeţ şi care sunt interesaţi să dezvolte zona, să realizeze proiecte importante. Bineînţeles că există şi un potenţial de pasageri, eu îmi propun să transform aceste curse într-o afacere profitabilă“, a precizat Tender.

„Sprijinim conducerea Regiei Autonome în accesarea de fonduri europene care să fie utilizate pentru extinderea pistei de decolare, pentru extinderea platformei de îmbarcare – debarcare, pentru reparaţii curente, dar şi pentru alte lucrări“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Este vorba despre un proiect cu o valoare de peste 14 milioane de euro, care ar urma să fie implementat într-o perioadă de 12 până la 16 luni şi pentru care s-ar putea obţine finanţare prin Programul Operaţional Sectorial – Transport 2007-2013. La momentul de faţă se lucrează la cererea de finanţare, urmând ca proiectul să fie depus, cel mai probabil, în iulie 2014.

Aeroportul Tulcea s-a deschis în anul 1973. El este situat la 3 kilometri sud faţă de Cataloi şi la 15 kilometri de municipiul Tulcea. Aerogara are o capacitate de 120 de pasageri pe oră, iar salonul VIP de 20 de pasageri.

Detalii despre planurile de zbor pe Aeroportul TULCEA si fotografii de la eveniment, clic aici…

Ultima ora:

ObservatorCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

PoliticDragoș Preda: #DezvoltamPrahova #DezvoltamPrahovaInteligenta

EconomieCosmin Ghiţă: Nu excludem în acest moment o emisiune de obligaţiuni sau alte instrumente în conexiune pentru retehnologizare

ExternBarbu Mateescu: ”Anti-contemporaneitatea face un pas înapoi”

SocialCsibi Magor: Am avut cu toții un an greu. Dar putea să fie mult mai greu

EvenimenteDan Mihalache: “Understanding the Romanian Diaspora – Diaspora mobilisation during COVID-19”

CulturaCristina Popescu: Cele mai recente aprecieri internaționale ale mărcilor poștale românești, materializate în două premii Nexofil

EditorialAndrei Stoian, Alexandru Georgescu și Radu Magdin la emisiunea Sfere de InteresClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe