OraNoua.ro
Publicat în 5 ianuarie 2012, 09:58 / 270 elite & idei

Pe cine mizează Băsescu în 2012 şi de ce şi-a oficializat relaţia cu Udrea (România Liberă)

Pe cine mizează Băsescu în 2012 şi de ce şi-a oficializat relaţia cu Udrea (România Liberă)

Preşedintele se întoarce la vechea gardă, pe care a îngenuncheat-o anul trecut, dar de care are nevoie acum pentru bătălia alegerilor. Traian Băsescu şi-a dat seama că reformiştii pentru care a militat nici nu au adus suficientă plusvaloare, nici nu ştiu cum se câştigă luptele în teritoriu sau la secţiile de vot.

Preşedintele Băsescu şi-a conturat în linii mari preferinţele şi strategia pentru 2012, păstrând-o pe Elena Udrea ca element de continuitate, sărbătorind alături de Vasile Blaga noaptea de Anul Nou şi pregătind terenul pentru scoaterea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de pe scena festivă, scrie Sabina Fati în România Liberă.
Revenirea sa în clubul baronilor PDL pare o favoare pe care le-o face veteranilor partidului, pe care i-a sacrificat în 2011 de dragul reformării şi înnoirii formaţiunii sale.

În acest fel, Traian Băsescu recunoaşte că a greşit atunci când i-a dat la o parte pe cei care l-au ajutat să câştige prezidenţialele din 2009 şi în acelaşi timp se spală pe mâini de ideile modernizatoare, care puse în practică la PDL nu au dat nici un fel de roade. Cât de mult se vor putea baza însă acum Vasile Blaga sau Adrian Videanu pe Traian Băsescu?

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe