Adriana
Publicat în 22 august 2012, 08:52 / 149 elite & idei

Petre Munteanu: Am nevoie de ajutor!

Petre Munteanu: Am nevoie de ajutor!
+ Observator

Nu eu, ci Leslie & Maria, care mi-au trimis şi mie acest mail:

Am lansat prima noastra campanie de SMS. Daca esti de acord ca educatia poate deschide usa catre o viata mai buna pentru un copil sarac, trimite un SMS de 2€ la 8860. Dureaza trei secunde.

Parintii care traiesc la limita saraciei se chinuie zilnic sa le asigure copiilor hrana si imbracaminte, nemaiavand puterea sa se gandeasca la gradinita. Prin urmare, cei mai saraci copii din Romania incep scoala nepregatiti si nu tin pasul cu colegii care au fost la gradinita. In cele din urma, abandoneaza inainte de a dobandi abilitatile necesare pentru piata fortei de munca. Rezultatul: copii raman in acelasi cerc vicios al saraciei ca si parintii lor.

Asociatia OvidiuRo a demonstrat prin programul Fiecare Copil in Gradinta ca parintii saraci isi trimit copiii la gradinita in fiecare zi atunci cand primesc un mic ajutor sub forma de tichete sociale de 50 de lei pe luna (tichetele sunt conditionate de prezenta zilnica).

Asculta-i pe Marcel Iures si Eduard CRBL, daca ai nevoie de motive in plus pentru a ajuta un copil sa mearga la gradinita. Peste 20 de canale de televiziune difuzeaza spotul nostru de campanie:

1 SMS = 2€

6 SMS-uri = un copil care merge la gradinita timp de o luna

Nu vrem sa fim nevoiti sa inchidem programul in niciuna dintre cele 20 de comunitati in care 1.400 de copii saraci sunt sprijiniti sa mearga zilnic la gradinita. De aceea, avem nevoie de ajutorul tau.

Trimite un SMS la 8860 si ajuta un copil sarac sa mearga la gradinita!

Cu speranta,

Leslie & Maria

www.ovid.ro

mulţumesc.

 

Articol publicat pe www.petremunteanu.ideilibere.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe