OraNoua.ro
Publicat în 8 ianuarie 2014, 01:04 / 278 elite & idei

Petre Munteanu: Iar acum… 100 de nume româneşti care mişcă ţar

Petre Munteanu: Iar acum… 100 de nume româneşti care mişcă ţar

de Petre Munteanu

Cu referire la Top 100 Gânditori Globali realizat de redacţia americană a FP, pentru ediţia de noiembrie/ decembrie, redacţia română va publica, în ediţia de ianuarie/ februarie, o listă cu peste 100 de nume din România care mişcă ţara – în paralel, lucrăm şi la o listă similară pentru Republica Moldova…

Lista FP a Gânditorilor Globali întocmită de redacţia din Statele Unite include, explicabil şi inevitabil, justificabil şi tolerabil, foarte mulţi cetăţeni sau doar rezidenţi americani, destui occidentali şi tot mai mulţi asiatici. Niciun român… Iar de data aceasta nici măcar un polon, vedetele regiunii noastre.
Din Bucureşti, dorim, şi trebuie, să adăugăm, chiar şi acestui format editorial global, o perspectivă locală şi regională.
Am început în ianuarie 2011, cu o reverenţă în faţa a 101 experţi români care aveau legături cu ediţia autohtonă a FP. În ianuarie 2012 am avut o primă listă cu „peste o sută de nume din România care pot mişca lucruri cu puterea ideilor şi a exemplului”. Pentru prima ediţie din 2013 adunasem atâtea prezenţe că nici n-am avut loc pentru toate categoriile listei.
De-a lungul acestui an am scrutat continuu după nume şi fapte remarcabile din: Politică/ Administraţie, Relaţii Internaţionale/ Armată, Economie/ Afaceri, Angajament Social, Educaţie/ Formare, Ştiinţă/ Inovaţie/ Creativitate, Cultură, Media. Publicăm rezultatul selecţiei anuale a FP România în prima ediţie din 2014, care apare în februarie.
Puteţi contribui la lista noastră făcând propuneri, până la sfârşitul lunii ianuarie, pe grupul facebook Top 100+ FP România.

 

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe