OraNoua.ro
Publicat în 8 ianuarie 2014, 01:04 / 136 elite & idei

Petre Munteanu: Iar acum… 100 de nume româneşti care mişcă ţar

Petre Munteanu: Iar acum… 100 de nume româneşti care mişcă ţar

de Petre Munteanu

Cu referire la Top 100 Gânditori Globali realizat de redacţia americană a FP, pentru ediţia de noiembrie/ decembrie, redacţia română va publica, în ediţia de ianuarie/ februarie, o listă cu peste 100 de nume din România care mişcă ţara – în paralel, lucrăm şi la o listă similară pentru Republica Moldova…

Lista FP a Gânditorilor Globali întocmită de redacţia din Statele Unite include, explicabil şi inevitabil, justificabil şi tolerabil, foarte mulţi cetăţeni sau doar rezidenţi americani, destui occidentali şi tot mai mulţi asiatici. Niciun român… Iar de data aceasta nici măcar un polon, vedetele regiunii noastre.
Din Bucureşti, dorim, şi trebuie, să adăugăm, chiar şi acestui format editorial global, o perspectivă locală şi regională.
Am început în ianuarie 2011, cu o reverenţă în faţa a 101 experţi români care aveau legături cu ediţia autohtonă a FP. În ianuarie 2012 am avut o primă listă cu „peste o sută de nume din România care pot mişca lucruri cu puterea ideilor şi a exemplului”. Pentru prima ediţie din 2013 adunasem atâtea prezenţe că nici n-am avut loc pentru toate categoriile listei.
De-a lungul acestui an am scrutat continuu după nume şi fapte remarcabile din: Politică/ Administraţie, Relaţii Internaţionale/ Armată, Economie/ Afaceri, Angajament Social, Educaţie/ Formare, Ştiinţă/ Inovaţie/ Creativitate, Cultură, Media. Publicăm rezultatul selecţiei anuale a FP România în prima ediţie din 2014, care apare în februarie.
Puteţi contribui la lista noastră făcând propuneri, până la sfârşitul lunii ianuarie, pe grupul facebook Top 100+ FP România.

 

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe