Adriana
Publicat în 14 mai 2013, 13:21 / 78 elite & idei

Petre Munteanu: Mergeţi în Piaţa Universităţii, să daţi ochii cu lumea (the world) aşa cum este

Petre Munteanu: Mergeţi în Piaţa Universităţii, să daţi ochii cu lumea (the world) aşa cum este
+ Observator

Recomandare: Mergeţi la expoziţia World Press Photo 2013, să vedeţi lumea de aproape. Lumea aşa cum n-am vrea să ştim că este. Dar, atenţie, lumea asta vă va privi în ochi.

Desigur, puteţi vedea imaginile şi pe site-ul World Press Photo. Meditaţia, singur sau împreună, în faţa dramaticelor imagini este, însă, un semn de respect – inclusiv, sau mai ales, faţă de propria persoană.

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, a fost lansată oficial în Bucureşti pe 10 mai 2013, în prezenţa unor personalităţi din mediul cultural, social şi politic din ţară şi din străinătate. Expoziţia, organizată de Fundaţia Eidos, va fi deschisă până pe 26 mai 2013, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, între orele 11.00 – 21.00. Aparte: Mai are cineva imagini cu Piaţa Universităţii dinainte să fie transformată în prezentul deşert de beton? Oraşele ai căror locuitori au un grad avansat spre normal de respect de sine taxează, descurajant, intrarea automobilelor în zona centrală. Oraşul e pentru oameni, nu pentru maşini! Bucureştiul s-a mai dotat, însă, cu un dezastru urbanistic tip Casa Poporului. Iar de data asta nu mai e din cauza lui Ceauşescu, ci a lui Oprescu. Celebra Piaţă a Universităţii a devenit de ocolit – în afara unor asemenea întâmplări de la suprafaţă.
www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe