OraNoua.ro
Publicat în 11 ianuarie 2017, 16:28 / 239 elite & idei

Cătălin Predoiu: Administrația PSD a Bucureștiului vorbește mult și face puțin; Capitala este blocată

Cătălin Predoiu: Administrația PSD a Bucureștiului vorbește mult și face puțin; Capitala este blocată

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu solicită primarului Capitalei, Gabriela Firea, și primarilor de sectoare să ia măsuri de fluidizare a traficului prin mobilizarea firmelor de deszăpezire.

„Administrația PSD a Bucureștiului vorbește mult și face puțin. Capitala este blocată, iar primarul general, Gabriela Firea, cât și primarii PSD din sectoare țin doar ședințe televizate de organizare în loc să pună la treabă firmele care se ocupă cu deszăpezirea arterelor principale, cât și a străzilor secundare. Solicit Gabrielei Firea, dar și celorlalți primari PSD din cele șase sectoare ale Capitalei să lase jocul public de imagine și să ia măsuri imediate de fluidizare a traficului prin mobilizarea firmelor de deszăpezire care au obținut bani frumoși de la Primărie pentru a menține, în caz de necesitate, funcționalitatea Bucureștiului”, afirmă Predoiu într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

El îl critică și pe președintele PSD, Liviu Dragnea, despre care spune că se ocupă de înființarea de comisii parlamentare care să ‘investigheze’ prognoze economice.

„Jocul de imagine al Gabrielei Firea este copiat întocmai și de Liviu Dragnea. În loc să administreze eficient situațiile de criză apărute din cauza vremii, Liviu Dragnea, premierul în a cărui umbră stă Sorin Grindeanu, se ocupă de înființarea de comisii parlamentare care să ‘investigheze’ prognoze economice”, spune Predoiu.

El îi reamintește lui Dragnea că, în 2013, Departamentul pentru Protecție de Infrastructură și Investiții al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a emis un plan național care reglementează modul de organizare a intervențiilor pentru combaterea poleiului și a înzăpezirii drumurilor publice, precum și modul de conducere și coordonare a acestei activități în vederea asigurării viabilității drumurilor pe timp de iarnă, document care a fost actualizat în octombrie 2016.

„De ce nu înființează domnul Dragnea, mai nou pasionat de comisii de anchetă, una care să cerceteze modul în care se cheltuie banii primiți de firmele de deszăpezire din București și aplicarea normativului din 2013, actualizat în 2016, pentru a debloca drumurile publice. Sper că domnul Dragnea nu va închide cu totul România pentru că este iarnă, preluând modelul Gabrielei Firea. Parafrazându-l pe domnul Ponta, winter is here…”, conchide Predoiu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

PoliticMarco Badea: S-au încheiat discuțiile între Biden și Putin. SUA au avertizat cu ”sancţiuni severe”. Rusia a amintit de al Doilea Război Mondial

EconomieFlorin Georgescu: România a asigurat echilibrele macroeconomice numai în cadrul programelor încheiate cu FMI, Banca Mondială și CE / Aplicarea terapiei de șoc a reprezentat o succesiune de „victorii à la Pirus”

ExternIulian Fota: Chiar daca pericolul razboiului impotriva Ucrainei s-a mai estompat el va continua sa pluteasca cat timp cererile Moscovei sunt nerezonabile

SocialDaniela Vișoianu: Din seria ”ce aș fi vrut să învăț în liceu”…

EvenimenteVictor Vevera: Securing the Future and unlocking Cybersecurity Solutions

CulturaDan Mircea Cipariu: Regulamentul celei de-a XII-a ediții a Galei Tinerilor Scriitori

EditorialRadu Magdin: Why the German Mittelstand is the way forward for CEE’s businessesClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe