Adriana
Publicat în 31 iulie 2013, 12:48 / 89 elite & idei

Predoiu: Va ramane Dragnea in functie, precum Fenechiu, pana in ultima clipa?

Predoiu: Va ramane Dragnea in functie, precum Fenechiu, pana in ultima clipa?
+ Observator

Catalin Predoiu, fostul ministru al Justitiei si prim-vicepresedinte PDL, a apreciat ca, dupa caderea lui Relu Fenechiu si chemarea la DNA a vicepremierului Liviu Dragnea, Guvernul Ponta are o „credibilitate facuta praf”.

Predoiu s-a intrebat, in timpul unei emisiuni, luni seara, la Digi 24, daca Liviu Dragnea mai este in functie.

„Pe mine, ca cetatean, ma ingrijoreaza faptul ca vicepremierul tarii are in spate probleme care pot sa afecteze actul guvernarii si credibilitatea. Romania depinde foarte mult de credibilitatea pe care o are in ceea ce priveste succesul politicilor economice, ori aceasta credibilitate este subminata, facuta praf, de un guvern care nu face decat sa mearga din gard in gard cu aceste probleme penale nu numai penale, ci si administrative”, a spus Catalin Predoiu.

Intrebat daca Liviu Dragnea ar trebui sa-si dea demisia, el a raspuns cu o alta intrebare.

„Vorbim intotdeauna de o prezumtie de nevinovatie in ceea ce priveste aspectele juridice. In ceea ce priveste aspectele politice trebuie sa vorbim de o prezumtie de reputatie publica. Nefiind trecuta in lege, ar trebui sa fie pusa in aplicare, informal, de seful Guvernului.

Nu e vorba acolo doar de un cetatean, ci de un domn care reprezinta alti cetateni, lucrurile trebuie sa fie in afara de orice dubiu. Domnul prim-ministru Ponta a gresit grav acceptand pe lista Guvernului o serie de persoane care se bucura de prezumtia de nevinovatie, dar par a nu avea o buna reputatie din moment ce de ei atarna tot felul de lucuri din trecut.

Mai e inca in functie domnul vicepremier, sau va ramane precum domnul Fenechiu, pana in ultima clipa? Nu mai e cazul de discutie”, a sustinut fostul ministru al Justitiei.

Predoiu a apreciat ca un guvern nu poate functiona daca are probleme cu justitia.

„Nu vad cum poate sa asigure acest guvern o capacitate de guvernare atata timp cat e macinat de probleme judiciare, lasand la o parte stangaciile, plus fisurile politice, care sunt evidente intre cele doua partide. Este o zi care confirma faptul ca inca nu avem o solutie pentru Romania”, a declarat prim-vicepresedintele Partidului Democrat Liberal.

Liviu Dragnea, la DNA, in dosarul fraudei la referendum – a aflat acuzatiile si a iesit pe usa din spate

„Pe mine, ca cetatean, ma ingrijoreaza faptul ca vicepremierul tarii are in spate probleme care pot sa afecteze actul guvernarii si credibilitatea. Romania depinde foarte mult de credibilitatea pe care o are in ceea ce priveste succesul politicilor economice, ori aceasta credibilitate este subminata, facuta praf, de un guvern care nu face decat sa mearga din gard in gard cu aceste probleme penale nu numai penale, ci si administrative”, a adaugat Catalin Predoiu.
www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe