Ana Iosif
Publicat în 16 martie 2012, 10:42 / 195 elite & idei

Preoţii de la Chişinău se roagă pentru alegerea preşedintelui

Preoţii de la Chişinău se roagă pentru alegerea preşedintelui

La Catedrala Naşterii Domnului din Chişinău se desfăşoară, vineri dimineaţă, o slujbă specială pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

Un sobor de preoţi se roagă ca deputaţii să reuşească să aleagă preşedintele Republicii Moldova. Totodată, mai multe persoane continuă să sosească pentru a aprinde lumânări şi a se ruga pentru parlamentari.

Slujba are loc în acelaşi timp cu şedinţa specială a Parlamentului, unde se desfăşoară votul, într-o nouă încercare de a pune capăt crizei politice de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar.
Singurul candidat în acest scrutin, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii Nicolae Timofti, a primit asigurări în timpul şedinţei Legislativului că va fi votat de 62 de deputaţi.

Preşedintele Republicii Moldova se alege cu voturile a cel puţin 61 de deputaţi din totalul de 101 care formează Legislativul.

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe