Ana Iosif
Publicat în 16 martie 2012, 10:42 / 229 elite & idei

Preoţii de la Chişinău se roagă pentru alegerea preşedintelui

Preoţii de la Chişinău se roagă pentru alegerea preşedintelui

La Catedrala Naşterii Domnului din Chişinău se desfăşoară, vineri dimineaţă, o slujbă specială pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

Un sobor de preoţi se roagă ca deputaţii să reuşească să aleagă preşedintele Republicii Moldova. Totodată, mai multe persoane continuă să sosească pentru a aprinde lumânări şi a se ruga pentru parlamentari.

Slujba are loc în acelaşi timp cu şedinţa specială a Parlamentului, unde se desfăşoară votul, într-o nouă încercare de a pune capăt crizei politice de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar.
Singurul candidat în acest scrutin, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii Nicolae Timofti, a primit asigurări în timpul şedinţei Legislativului că va fi votat de 62 de deputaţi.

Preşedintele Republicii Moldova se alege cu voturile a cel puţin 61 de deputaţi din totalul de 101 care formează Legislativul.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe