Ana Iosif
Publicat în 16 martie 2012, 10:42 / 174 elite & idei

Preoţii de la Chişinău se roagă pentru alegerea preşedintelui

Preoţii de la Chişinău se roagă pentru alegerea preşedintelui

La Catedrala Naşterii Domnului din Chişinău se desfăşoară, vineri dimineaţă, o slujbă specială pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

Un sobor de preoţi se roagă ca deputaţii să reuşească să aleagă preşedintele Republicii Moldova. Totodată, mai multe persoane continuă să sosească pentru a aprinde lumânări şi a se ruga pentru parlamentari.

Slujba are loc în acelaşi timp cu şedinţa specială a Parlamentului, unde se desfăşoară votul, într-o nouă încercare de a pune capăt crizei politice de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar.
Singurul candidat în acest scrutin, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii Nicolae Timofti, a primit asigurări în timpul şedinţei Legislativului că va fi votat de 62 de deputaţi.

Preşedintele Republicii Moldova se alege cu voturile a cel puţin 61 de deputaţi din totalul de 101 care formează Legislativul.

 

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe