Adriana
Publicat în 3 octombrie 2016, 17:22 / 132 elite & idei

Radu Balanescu: Cea mai mare teorie a conspirației despre masonerie a fost distrusă

Radu Balanescu: Cea mai mare teorie a conspirației despre masonerie a fost distrusă
+ Observator

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a spulberat una dintre cele mai mari teorii ale conspirației care spune că „deciziile în lume se iau în spatele ușilor închise, în grupuri reduse la câțiva oameni”. Nimic mai fals.
„Teoriile conspirației fac deliciul publicului, dar nu au niciun fel de legătură cu masoneria. Să vă dau un exemplu. Și noi am avut în Ordin niște oameni cărora le plăcea să spună câte lucruri fac ei și câte decizii importante iau ei în spatele ușilor închise. Lucrurile erau false, nici vorbă de așa ceva. De ce spuneau lucrurile acestea? Pentru că îi ajuta să mențină în jurul lor un cerc de apropiați care aveau o mare încredere în ei. Etapele noastre de curățare și dezvoltare au însemnat darea la o parte, până la excludere, a acestor ‘pseudo-guru’ care au făcut rău Ordinului și au făcut rău țării. Apropo de deciziile din masonerie, fiecare mare lojă ia propriile decizii pentru că nu are nimeni voie să se amestece, dar cu siguranță sunt momente când ne întâlnim și vorbim… cum ar fi care sunt ideile foarte bune de dezvoltare ale Ordinului la nivel mondial. Ce am putea să facem să sprijinim mai mult educația, cultura, sistemul medical în diferite țări?”, a spus Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România la interviurile DC News Live.

http://www.dcnews.ro/cea-mai-mare-teorie-a-conspira-iei-despre-masonerie-a-fost-distrusa_517391.html

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe