OraNoua.ro
Publicat în 26 martie 2014, 17:12 / 153 elite & idei

Radu Carp: ‘Salutam decizia de semnare a Acordului de asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană în luna iunie’.

Radu Carp: ‘Salutam decizia de semnare a Acordului de asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană în luna iunie’.

Partidul Democrat Liberal salută decizia șefilor de stat și de guvern reuniți cu ocazia Consiliului European din data de 20 martie de a devansa semnarea Acordului de asociere al Uniunii Europene cu Republica Moldova, în așa fel încât aceasta să aibă loc în luna iunie. În actualul context, marcat de amenințări la adresa securității regionale, accelerarea procesului de europenizare a Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei reprezintă singura opțiune pentru dezvoltarea economică sustenabilă a acestor țări.

‘Decizia Consiliului European confirmă angajamentul UE pentru punerea in aplicare a obiectivelor Parteneriatului Estic. Ne exprimăm convingerea că Republica Moldova își va manifesta intenția formală de a adera la UE cât mai curând și va primi drept răspuns o foaie de parcurs pentru integrare care să descrie adecvat etapele ce vor trebui parcurse după ce Acordul de asociere va intra în vigoare. Uniunea Europeană este singura garanție de securitate a Republicii Moldova’ declară Radu Carp, ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Alternativă al PDL.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe