Matei Bogdan
Publicat în 12 iunie 2019, 16:54 / 80 elite & idei

Radu Carp, radiografie post-alegeri: Fenomenul Rareș Bogdan. O mare parte din procentele PNL se datorează lui!

Radu Carp, radiografie post-alegeri: Fenomenul Rareș Bogdan. O mare parte din procentele PNL se datorează lui!

Politologul Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii “Puterea Știrilor”.

În cadrul ediției video, politologul a vorbit, printre altele, și despre ”fenomenul Rareș Bogdan”. Concret: Radu Carp a susținut că o mare parte din procentele obținute de PNL la alegerile europarlamentare se datorează lui Rareș Bogdan, „cel mai constant candidat din campania electorală”.

Amintim că Partidul Național Liberal (PNL), formațiune politică la conducerea căreia este Ludovic Orban, s-a clasat pe primul loc la alegerile din 26 mai, reușind să-i depășească chiar și pe social-democrați.

„Rareș Bogdan a adus la îndeplinire pariul pentru care a fost chemat în PNL, respectiv să crească PNL, să acopere întregul bazin electoral. Sunt absolut convins că o mare parte din procentele PNL se datorează lui. A fost o prezență extrem de activă în toată țara, au fost oameni care au venit special să îl vadă pe Rareș Bogdan, chiar dacă nu simpatizau PNL. Au fost foarte mulți tineri care au apreciat acest discurs simplu, în care unul și cu unul fac doi. Rareș Bogdan a avut un discurs extrem de simplu: ”Jos PSD, prin toate mijloacele”.

A fost cel mai constant candidat din campania electorală. În mod categoric, el este o achiziție foarte bună pentru PNL. Așa se întâmplă când apare o asemenea persoană, se încearcă utilizarea ei în toate pozițiile. Brusc, devine bun și pentru premier, și pentru președinte de partid, lider al grupului român PPE din PE, ceea ce s-a și întâmplat. Eu cred că nu poți să le faci pe toate (…)”, a declarat politologul Radu Carp.

www.psnews.ro

 

Ultima ora:

ObservatorSebastian Burduja: Sunt onorat să mă regăsesc printre propunerile Guvernului României pentru Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

PoliticSebastian Burduja: Sunt onorat să mă regăsesc printre propunerile Guvernului României pentru Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

EconomieSergiu Manea, Conferința Profit.ro : Cerințele de capital și reglementările de risc pun în inferioritate băncile europene

ExternBogdan Aurescu retrage observațiile trimise la CEDO de fostul agent guvernamental în cazul Dragnea împotriva României: ”Observațiile au fost formulate în detrimentul intereselor statului român”

EvenimenteAndreea Paul: Despre lumea actuală, meseriile viitorului și noile competențe

CulturaMireille Rădoi: Noiembrie muzical, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

SocialGeorge Butunoiu: Să-mi ţin promisiunea sau să nu o ţin, dacă tot moare în curând?

MoldovaAndrei Vlăsceanu: Mişcările de şah de la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe