Matei Bogdan
Publicat în 12 iunie 2019, 16:54 / 41 elite & idei

Radu Carp, radiografie post-alegeri: Fenomenul Rareș Bogdan. O mare parte din procentele PNL se datorează lui!

Radu Carp, radiografie post-alegeri: Fenomenul Rareș Bogdan. O mare parte din procentele PNL se datorează lui!

Politologul Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii “Puterea Știrilor”.

În cadrul ediției video, politologul a vorbit, printre altele, și despre ”fenomenul Rareș Bogdan”. Concret: Radu Carp a susținut că o mare parte din procentele obținute de PNL la alegerile europarlamentare se datorează lui Rareș Bogdan, „cel mai constant candidat din campania electorală”.

Amintim că Partidul Național Liberal (PNL), formațiune politică la conducerea căreia este Ludovic Orban, s-a clasat pe primul loc la alegerile din 26 mai, reușind să-i depășească chiar și pe social-democrați.

„Rareș Bogdan a adus la îndeplinire pariul pentru care a fost chemat în PNL, respectiv să crească PNL, să acopere întregul bazin electoral. Sunt absolut convins că o mare parte din procentele PNL se datorează lui. A fost o prezență extrem de activă în toată țara, au fost oameni care au venit special să îl vadă pe Rareș Bogdan, chiar dacă nu simpatizau PNL. Au fost foarte mulți tineri care au apreciat acest discurs simplu, în care unul și cu unul fac doi. Rareș Bogdan a avut un discurs extrem de simplu: ”Jos PSD, prin toate mijloacele”.

A fost cel mai constant candidat din campania electorală. În mod categoric, el este o achiziție foarte bună pentru PNL. Așa se întâmplă când apare o asemenea persoană, se încearcă utilizarea ei în toate pozițiile. Brusc, devine bun și pentru premier, și pentru președinte de partid, lider al grupului român PPE din PE, ceea ce s-a și întâmplat. Eu cred că nu poți să le faci pe toate (…)”, a declarat politologul Radu Carp.

www.psnews.ro

 

Ultima ora:

ObservatorDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

PoliticTanase Stamule: O grămadă de guguștiuci comentează pe Facebook despre faptul că a picat moțiunea

EconomieBogdan Chiriţoiu, despre prevenţie şi amenzi: Biserica se chinuie de 2.000 de ani să ne îndrepte, dar fără să ai şi o bâtă nu îi corectezi pe oameni

ExternAlexandru Grumaz: Marea Neagră, de la „lac rusesc“ la spaţiu de securitate al Europei

EvenimenteDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

CulturaIoan-Aurel Pop: Eminescu – valoarea absolută a culturii româneşti

SocialSever Voinescu: Ghidul Andrei Șerban

MoldovaIulian Chifu: La Chişinău – majoritate de coaliţie, fără cheie de control şi fără frâneClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe