Matei Bogdan
Publicat în 31 martie 2021, 14:21 / 55 elite & idei

Radu Craciun: Criptomonedele nu sunt monede, sunt criptoactive

Radu Craciun: Criptomonedele nu sunt monede, sunt criptoactive

In aceasta saptamana, il am ca invitat pe Cristian Popa, binecunoscutul si apreciatul vice-guvernator al BNR din perioada 1998-2014.

RC: Cristi, multumesc pentru amabilitatea cu care ai raspuns invitatiei. Spune-mi te rog, fenomenul criptomonedelor, din punctul tau de vedere, este un fenomen economic sau unul social?

CP: E un fenomen in primul rand economic fiindca are o vizibilitate destul de mare acum, indusa predominant de randamentele asociate cotatiilor in crestere. Una din probleme este ca, din nefericire, foarte multa lume face confuzia de a le considera monede. Ele nu sunt monede, sunt de fapt niste active financiare de natura speculativa, mai degraba analoage plasamentelor alternative, si care au o volatilitate foarte mare. Si acum sa explic de ce nu sunt monede.

Continuare: » Criptomonedele nu sunt monede, sunt criptoactive (http://www.raducraciun.ro/criptomonedele-nu-sunt-monede-sunt-criptoactive/)

Ultima ora:

ObservatorAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe