OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 22:15 / 254 elite & idei

Radu Crăciun: Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de bănci, în viitor

Radu Crăciun: Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de bănci, în viitor

Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de bănci, în viitor, acestea putând fi realizate de firme din IT sau telecom, a declarat joi Radu Crăciun, CEO BCR Pensii, într-o conferință de profil.

„Baca viitorului va avea prea puțin de-a face cu banca trecutului în sensul că va fi din ce în ce mai dificil să denumim ce este o activitate bancară. Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de bănci. Vor fi furnizate inclusiv de firme care astăzi nu sugerează cu nimic că ar putea să desfășoare activități. Băncile viitorului se vor remodela pentru că vor avea mai puțini angajați. Interfața cu clienții va fi mult mai digitalizată și acei puțini angajați pe care îi veți întâlni în filialele bancare vor fi consultanți pentru dumneavoastră și nu casieri și manipulatori de hârtie”, a spus Crăciun.

Potrivit acestuia, schimbările vor fi profunde și asta reprezintă o provocare inclusiv pentru bănci care vor trebui să se reinventeze, iar clasamente de genul care bancă e mai mare sau mai mică vor fi din ce în ce mai puțin relevante.

„Concurența va veni din zona unor servicii mult mai diversificate care nu se vor ocupa doar de servicii financiare, vor fi și de IT, telecom și așa mai departe”, a mai arătat reprezentantul BCR Pensii într-o conferință organizată de Oxygen Events.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe