OraNoua.ro
Publicat în 11 ianuarie 2017, 18:05 / 254 elite & idei

Raed Arafat: 1.002 persoane au fost salvate până la ora 6,00 de echipele de intervenție

Raed Arafat: 1.002 persoane au fost salvate până la ora 6,00 de echipele de intervenție

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, pentru AGERPRES, că până miercuri la ora 6,00 au fost deblocate 409 mașini, fiind salvate 1.002 persoane de către echipajele de intervenție.

„La aceste moment intervin aproximativ 17.500 de lucrători ai MAI. împreună cu alt personal. 1.002 persoane au fost salvate până la 6,00 dimineața, 409 mașini au fost deblocate. Cele mai multe mașini — 245 — au fost deblocate în județul Constanța, fiind salvate 816 persoane”, a precizat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, în prezent, nu sunt blocate persoane pe autostrada A2.

„Am reușit să evităm un blocaj sau persoane care să rămână pe autostrada A2 pentru că s-a luat decizia închiderii precoce a autostrăzii. La acest moment, sunt închise A2, A4, A3, care a fost închisă în cursul acestei dimineți”, a afirmat șeful DSU.

El a spus că între timp au mai fost rezolvate și alte cazuri.

„Pe DN 22 — intrarea în localitatea Cazașu o mașină blocată în județul Brăila a fost deblocată acum câteva minute. Pe DN 21A două mașini cu șapte persoane care au fost înzăpezite la trei km în localitatea Bărăganu, tot în județul Brăila, au fost deblocate recent. La 3,5 km de localitatea Iazu au fost deblocate două mașini cu cinci persoane în județul Ialomița, s-a intervenit de către cei de la Drumuri. A fost o naștere la dispensarul din localitatea Dridu din județul Ialomița. Copilul este sănătos și împreună cu mama sunt transportați de o ambulanță însoțită de o mașină 4×4 a unei companii care s-a oferit să ajute voluntar. Situația este în dinamică la acest moment. În fiecare județ există echipe operative”, a punctat Arafat.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe