Matei Bogdan
Publicat în 13 mai 2020, 18:24 / 29 elite & idei

Raed Arafat a spus ce ne așteaptă: O să avem decalarea programului

Raed Arafat a spus ce ne așteaptă: O să avem decalarea programului

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a vorbit despre măsurile care trebuie respectate după data de 15 mai, atunci când starea de urgență va expira. Potrivit acestuia, oamenii trebuie să fie mai responsabili începând de la mijlocul lunii în curs.

Raed Arafat a declarat că starea de alertă este menită să ajute autoritățile să ia măsuri și să continue gestionarea unei situații de urgență. Acesta a mai menționat că acoperirea feței este o măsură compensatorie relaxării.

”Starea de alertă permite autorităților să ia măsuri și să continue gestionarea unei situații de urgență cu impact deosebit sau cu potențial impact deosebit. Masca sau mai bine zis acoperirea feței, a nasului și a gurii în spațiile publice, în transportul public, în spațiile comune, birourile open space va trebui să devină obligatorie în acest moment. Până când? Vom vedea. Dar în acest moment este o măsură compensatorie la măsura de relaxare. Faptul că oamenii vor circula fără declarație, trebuie să compensezi pentru că va fi o mai mare aglomerație”, a declarat Raed Arafat.

Noi măsuri la orizont

Secretarul de stat a mai adus la cunoștința publicului că vor exista noi măsuri menite să îi protejeze cât mai mult pe români. Acesta a spus că se lucrează la un plan pentru decalarea programului în transportul public pentru a evita aglomerațiile din trecut.

”Sunt și alte măsuri, o să avem decalarea programului astfel încât să reducem impactul pe transportul public, vor fi unele măsuri de triaj la intrare în zonele unde lucrează mulți oameni, temperatură, simptomatologie, dacă cineva e răcit, să nu intre, să plece acasă, aceste măsuri sunt măsuri care sunt normale în situația în care se relaxează unele măsuri restrictive”, a adăugat secretarul de stat.

Responsabilitatea este uriașă

Raed Arafat a mai spus că din data de 15 mai oamenii vor avea pe umeri o responsabilitate uriașă. Acesta a mai spus că respectarea regulilor impuse de către autorități este foarte importantă și a dat de exemplu țări care s-au confruntat cu o majorare a infecțiilor cu coronavirus după relaxarea măsurilor.

”Intrăm într-o fază  în care populația primește o responsabilitate. Deci relaxarea înseamnă că populația va avea o responsabilitate care e în mâna ei. Respectarea unor reguli, înțelegerea unor recomandări, e foarte importantă. Sunt țări care au relaxat și au început să crească numărul cazurilor”, a declarat Raed Arafat.

www.capital.ro

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe