Matei Bogdan
Publicat în 20 mai 2020, 10:52 / 24 elite & idei

Raed Arafat, avertisment pentru românii care nu respectă: Această măsură este foarte normală

Raed Arafat, avertisment pentru românii care nu respectă: Această măsură este foarte normală

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit luni seară, la Digi 24, despre importanța unei relaxări graduale a măsurilor luate împotriva răspândirii coronavirus în România, explicând că o creștere controlată a cazurilor nu ar fi o problemă, însă una necontrolabilă chiar ar demonstra eșecul autorităților.

Raed Arafat, șeful DSU, spune că oamenii trebuie să se obişnuiască cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, printre care și măsurarea temperaturii corpului înainte de intrarea într-un magazin sau o instituție.

„Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat”, a explicat Arafat.

Anunțul lui Arafat

Secretarul de stat mai spune că nu este bine ca oamenii să stea la cozi şi că fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea pe partea lui în sensul de a proteja oamenii. „Există posibilitatea ca aceste instituţii să fie amendate. Eu sper sa nu ajungem acolo şi lumea să înţeleagă rolul ei”, a adăugat el.

Importanţa relaxării graduale

„Cei care nu au înţeles în weekend, fără să generalizăm, astfel de comportamente riscul lor este să crească numărul cazurilor şi încetinirea măsurilor de relaxare. Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat. Acum noi suntem printre ţările care au trecut cu un impact mai uşor”, a transmis Arafat luni seară.

Mai mult, Arafat a atras atenția că unii oameni nu vor să li se măsoare temperatura atunci când intră într-un supermarket.

„A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Astăzi am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect… Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri. Este normal ca în faza asta, daca intri cu febră, pui în risc viaţa altora. Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la Minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura”, a mai spus acesta.

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe