OraNoua.ro
Publicat în 11 februarie 2015, 20:21 / 198 elite & idei

Raed Arafat, la bilanțul activității Asociației Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară

Raed Arafat, la bilanțul activității Asociației Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a participat joi la bilanțul activității Asociației Foișorul de Foc – Divizia Civică Voluntară – asociație de voluntariat în domeniul situațiilor de urgență, organizată la nivelul sectorului 2 București, relevă un comunicat al MAI, remis AGERPRES.

„În mesajul său, secretarul de stat al MAI a subliniat importanța organizării și sprijinirii de către administrațiile publice locale a unor asociații de voluntari în domeniul situațiilor de urgență, ca forță complementară de răspuns la situații care pun în pericol siguranța și viața cetățenilor. În actualul context al gestionării în mod integrat a intervențiilor pentru situații de urgență, formațiunile de voluntari reprezintă un ajutor important pentru unitățile de pompieri, ceea ce presupune o bună pregătire și instruire, dar și aplicarea unor proceduri comune, specifice diferitelor tipuri de situații de urgență cu care comunitățile se pot confrunta”, se arată în comunicatul MAI, difuzat joi.

Conform sursei citate, reprezentantul MAI a susținut că atât Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), cât și MAI, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, „încurajează voluntariatul și simțul civic al cetățenilor care se manifestă cel mai bine în timpul unor situații de urgență”.

Din partea MAI, la evenimentul organizat de Primăria sectorului 2, au mai participat șeful IGSU, colonel Nicolae Cornea și conducerea ISU București-Ilfov.

Ultima ora:

ObservatorFlorina Vevera: Frica de “Minority Report”

PoliticVictor Negrescu cere adoptarea rapidă a viitorului buget al UE

EconomieSorin Ioniţă: Digi24 începe campania Statul la Stat. Unde te faci că muncești pe bani publici

ExternFlorina Vevera: Frica de “Minority Report”

EvenimenteCristina Buzasu at the Annual Diplomatic Gala

CulturaIon M.Ioniţă: Dezbatere „Historia“ – 75 de ani după Yalta. Cine conduce lumea?

SocialRadu Preda: Eternizarea în funcție a rectorilor

MoldovaValentin Naumescu: „Moldova este, dacă vreți, eșantionul cel mai reprezentativ al schimbării”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe