Matei Bogdan
Publicat în 12 decembrie 2018, 15:17 / 97 elite & idei

Raed Arafat: Livrarea primului lot de ambulante a inceput; cate autospeciale noi va avea sistemul de urgenta

Raed Arafat: Livrarea primului lot de ambulante a inceput; cate autospeciale noi va avea sistemul de urgenta

Livrarea primului lot de ambulante pentru serviciile de urgenta a inceput luni si va continua pana pe 17 decembrie, urmand ca alte autospeciale sa ajunga in primul semestru al anului 2019 la serviciile de ambulanta si SMURD, a anuntat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

„Reprezentantii serviciilor de ambulanta au inceput preluarea celor 300 de ambulante de urgenta de tip B 4×2, urmand ca alte 120 de ambulante de tip B 4×4 sa fie livrate serviciilor de ambulanta si SMURD, tot pana pe 17 decembrie”, a scris Raed Arafat, marti, pe pagina sa de Facebook, informeaza Agerpres.

El mentioneaza ca finalizarea achizitiilor nu se putea realiza fara implicarea IGSU, care s-a ocupat de intreg procesul, inclusiv pentru serviciile de ambulanta.

„Pe aceasta cale, vreau sa le multumesc si colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene si de la Ministerul Dezvoltarii Regionale (POR) pentru tot sprijinul acordat”, mai scrie Raed Arafat.

Totodata, potrivit unei postari pe reteaua de socializare a Departamentului pentru Situatii de urgenta, pana la sfarsitul anului vor fi distribuite 420 de ambulante.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat catre serviciile de ambulanta din regiunea Centru – judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Conform sursei citate, graficul de livrare catre celelalte sase regiuni este urmatorul: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caras- Severin, Hunedoara, Timis) – 32 de ambulante; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj, Satu-Mare) – 41 de ambulante; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Iasi) – 56 de ambulante; 15 decembrie, Regiunea Sud (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) – 48 de ambulante; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea) – 46 de ambulante; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea) – 34 de ambulante.

De asemenea, tot in perioada urmatoare, vor fi livrate 120 ambulante SMURD 4×4 catre inspectoratele judetele pentru situatii de urgenta si 24 catre serviciile de ambulanta.

DSU mai precizeaza ca, pentru imbunatatirea raspunsului la urgentele cetatenilor, vor fi distribuite 242 de ambulante de transport A2 catre serviciile de ambulanta judetene.

Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanta si unitatile operative ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, din care 81 catre SAJ-uri si 41 catre SMURD.

Prin programul POR 2014 – 2020 – „Imbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale”, 55 de ambulante de tip B 4×4 si zece ambulante tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucuresti, iar 20 ambulante de tip A2 la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

„Prin acest program derulat de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, sistemul integrat de urgenta va beneficia de o imbunatatire a serviciilor acordate, evaluarea primului ajutor calificat, acordarea asistentei medicale si transportul pacientilor fiind asigurate la standarde ridicate. Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in calitate de lider de parteneriat, si inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanta Judetene, autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice cu atributii in domeniul cautarii-salvarii de persoane in zone montane”, precizeaza DSU.

wall-street.ro

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai, odată cu europarlamentarele

PoliticCristian Socol: Nu cred că obiectivele programului de guvernare vor mai putea fi atinse în calendarul stabilit

EconomieRemus Borza: C’est fini la comedie. Avem buget!

ExternIulian Chifu: Brexit la deznodământ: săptămâna căderii capetelor şi a ultimei şanse

EvenimenteMarius Stoian: Caietele Documentare Club România, în dezbatere la Oradea, Iași și București

CulturaRadu Preda: Autismul ortodox. Varianta ucrainiană

SocialCristian Unteanu: Tortură, tratamente inumane şi degradante, România 2018. Raportul Consiliului Europei. În atenţia miniştrilor Carmen Dan şi Tudorel Toader

MoldovaCristian Unteanu: Republica Moldova, din nou terenul de încercare pentru marea strategie rusească de constituire a „cordonului sanitar“Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe