OraNoua.ro
Publicat în 16 aprilie 2014, 13:16 / 213 elite & idei

Raed Arafat: Mândria că am studiat în România nu poate să mi-o ia nimeni

Raed Arafat: Mândria că am studiat în România nu poate să mi-o ia nimeni

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri în cadrul primului congres medical palestino-român cu participare internațională că mândria că a studiat în România nu poate să i-o ia nimeni și că nu va uita niciodată de unde a plecat și unde se află.

„Când am ajuns în România și aveam 16 ani și jumătate, niciodată nu m-am gândit că o să rămân aici, așa cum cred că s-a întâmplat cu mulți dintre cei care au rămas în România. Dar faptul că la această conferință au apărut atât de mulți absolvenți care nu au rămas în România, au rămas cu amintirile din România, arată cât de importantă a fost pentru noi experiența de a primi educația care ne-a făcut ce suntem acum în domeniul medical în această țară. Pentru mine mândria că am studiat în România cred că nu poate să mi-o ia nimeni, așa cum este și pentru dumneavoastră în fiecare zi când practicați meseria de medic. Cei care au o casă sunt norocoși, cei care au două case sunt și mai norocoși. Eu consider că am două case, niciodată nu voi uita de unde vin, niciodată nu o să uit unde sunt”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, relația dintre România și Palestina va continua atât în domeniul medical, cât și în alte domenii.

„Sunt mandatat să vă transmis un bun venit și din partea domnului vicepremier ministrul de Interne Gabriel Oprea și să spun că la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție încă avem locuri deschise și burse pentru a primi în continuare viitori ofițeri ai Protecției civile și de pompieri, care deja sunt 20 în România la pregătire. Această conferință nu arată decât cât de legați suntem și faptul că această cooperare va continua”, a afirmat secretarul de stat în MAI.

 

Ultima ora:

ObservatorFlorina Vevera: Frica de “Minority Report”

PoliticVictor Negrescu cere adoptarea rapidă a viitorului buget al UE

EconomieSorin Ioniţă: Digi24 începe campania Statul la Stat. Unde te faci că muncești pe bani publici

ExternFlorina Vevera: Frica de “Minority Report”

EvenimenteCristina Buzasu at the Annual Diplomatic Gala

CulturaIon M.Ioniţă: Dezbatere „Historia“ – 75 de ani după Yalta. Cine conduce lumea?

SocialRadu Preda: Eternizarea în funcție a rectorilor

MoldovaValentin Naumescu: „Moldova este, dacă vreți, eșantionul cel mai reprezentativ al schimbării”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe