Adriana
Publicat în 16 mai 2018, 09:12 / 54 elite & idei

Raed Arafat: „Mutarea în noul sediu al dispeceratului integrat SMURD – Ambulanţă – ISU din Capitală se va face în maxim 10 zile”

Raed Arafat: „Mutarea în noul sediu al dispeceratului integrat SMURD – Ambulanţă – ISU din Capitală se va face în maxim 10 zile”
+ Observator

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, luni, că dispeceratul integrat SMURD – Ambulanţă – ISU din Bucureşti este aproape gata, iar mutarea în noul sediu se va face în cel mult zece zile.

„Avem o clădire ultramodernă, despre care pot să spun că suntem în finalul pregărilor pentru mutare acolo. S-a terminat partea cu firele, a mai rămas un singur lucru de făcut, într-o săptămână, maximum 10 zile clădirea este gata pregătită pentru a deservi Bucureşti şi Ilfov prin dispecerat integrat. Sper să nu treacă luna iunie până nu vedeţi această clădire chiar funcţională şi în serviciul populaţiei din Bucureşti. Se finalizează chiar ultimul lucru nişte panouri absorbante de sunet, când sunt telefoanele la pupitru să nu deranjeze pe ceilalţi. Noi ne aşteptăm ca în luna iunie să ne mutăm, nu există niciun motiv care să întârzie mutarea”, a declarat secretarul de stat, Raed Arafat.

Discuţiile pe marginea înfiinţării unui dispecerat integrat la nivelul ISU Bucureşti-Ilfov au început în urmă cu mai bine de noi ani. Atunci reprezentanţii instituţiei şi-au exprimat dorinţa de a organiza la nivelul Capitalei un centru integrat pentru managementul situaţiilor de urgenţă în interiorul căruia reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţii de urgenţă să se strângă pentru a discuta şi lua măsuri în cazul unor accidente sau calamităţi. La sugestia secretarului de stat, Raed Arafat, funcţionalitatea clădirii aflată în cartierul Cotroceni a fost regândită în scopul înfiinţării unui dispecerat integrat.

„Nevoia de a avea un dispecerat integrat vine din dorinţa de a răspunde într-un timp cât mai scurt la nevoile populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă, spune Arafat: „O să avem pompierii cu SMURD, Serviciul de Ambulanţă, un ofiţer de legătură cu Poliţia, cu Jandarmeria, Gazele, Electricitatea. Toată lumea a spus că se mută. Facem un regulament. În interesul cetăţenilor din Bucureşti şi Ilfov este clar că acest dispecerat este obligatoriu să funcţioneze, aduce toate resursele la un loc, se pot manageria la un loc, în caz de accident în masă, asta era concluzia noastră după Colectiv, este nevoie de o coordonare generală care să fie de la acelaşi punct”.

http://www.mediafax.ro/social/raed-arafat-mutarea-in-noul-sediu-al-dispeceratului-integrat-smurd-ambulanta-isu-din-capitala-se-va-face-in-maximum-10-zile-17215200

Ultima ora:

ObservatorGruia Stoica, românul care a reuşit să valoreze cât o ţară

PoliticEugen Tomac: Am votat „din convingere” pentru modificarea articolului 48 din Constituţie

EconomieMircea Geoană: România și-a fructificat geopolitic și strategic relevența geografică, trebuie să urmeze culegerea dividentelor economice

ExternValentin Naumescu: Tensiuni militare în Marea Azov. Risc de război Ucraina-Rusia sau doar pre-campanie electorală?

EvenimenteAlina Bârgăoanu: Fake news şi dezinformarea 2.0

CulturaSever Voinescu: Odată și-odată, niciodată. Reflexul de cultură

SocialRaed Arafat despre Ro-Alert: Alertarea este responsabilitatea noastră; avem discuţii cu unii jurişti care spun că ar fi o vulnerabilitate

MoldovaArmand Goșu: Victoria lui Andrei Năstase reînvie speranța unei schimbări în Republica MoldovaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe