Matei Bogdan
Publicat în 1 aprilie 2020, 12:58 / 58 elite & idei

Raed Arafat: Poate intra Capitala în carantină?

Raed Arafat: Poate intra Capitala în carantină?

Șeful DSU, Raed Arafat nu exclude posibilitatea ca și Capitala să ajungă în carantină totală, dar numai în cazul în care va fi absolut necesar. Până în prezent, Suceava este singurul oraș din România care a fost închis din cauza pandemiei de COVID-19.

Suceava este, până în prezent, singurul oraș din România care a fost închis din cauza pandemiei de COVID-19, dar Raed Arafat nu exclude posibilitatea ca și Capitala să ajungă în carantină totală, în cazul în care va fi absolut necesar.

Secretarul de stat, Raed Arafat, susține că, deocamdată nu se pune problema izolării Capitalei. „Nu se compară Bucureştiul cu Suceava.

Dacă numărul de cazuri de la Suceava şi la modul în care ele au evoluat a condus la decizia că trebuie să aplicăm măsura carantinării, la Bucureşti, din fericire pot să o spun, suntem departe de această măsură la acest moment”,  a explicat Arafat.

”Bineînţeles că nimeni nu poate da garanţie 100% despre nimic în acest caz. Virusul evoluează. Din fericire, în România chiar dacă a evoluat în unele zone mai grav, încă evoluează mai lent decât în alte ţări.

Dar bineînţeles că acest lucru poate să se schimbe, poate să însemne că trebuie să schimbăm şi noi aplicarea regulilor pe care trebuie să le implementăm”, a declarat șeful ISU, Raed Arafat.

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, este primul oraș care a intrat în carantină totală. Potrivit Ordonanței Militare 6, pe perioada stării de urgență se instituie măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă opt comune limitrofe. Este vorba despre Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, potrivit cancan.ro.

www.evz.ro

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe