OraNoua.ro
Publicat în 26 februarie 2014, 13:02 / 160 elite & idei

Raed Arafat: Prefecții, rol major în cazul situațiilor de urgență

Raed Arafat: Prefecții, rol major în cazul situațiilor de urgență

Prefecții vor avea un rol major în gestionarea situațiilor de urgență după înființarea, în Ministerul de Interne, a departamentului de resort, iar noul sistem de lucru va fi mai bun, mai evoluat și cu procedurile necesare, a declarat joi secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem la început de drum. În noua concepție de sistem integrat, sub acest nou departament, instituțiile prefecților vor avea un rol major în acest lucru și cel puțin în cazul situațiilor de urgență. Cred că împreună vom veni cu un sistem încă mai bun decât este acum, mai evoluat și cu proceduri, cu absolut tot. Am început să lucrăm și sper că la anul să avem și anumite concluzii din ce am început să facem”, a spus Raed Arafat, care de altfel conduce departamentul pentru situații de urgență din MAI, la bilanțul de activitate al pompierilor bucureșteni.

Arafat le-a transmis reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Municipiului București că oamenii așteaptă de la ei să intervină „rapid” și să existe competențe pe gestionarea situațiilor de urgențe.

„Sub noul departament creat există structuri — IGSU, Aviația de salvare, Ambulanța — care intră în cooperarea operațională. Este un departament care încearcă să aducă la un loc toți actorii care lucrează pe partea de urgență. Aici vorbim despre București și eu zic că nu se poate rupe de Ilfov. Când vorbim de intervenții la urgență (..) vorbim de cel mai mare conglomerat de riscuri, că sunt cele mai mari aglomerări de oameni. Când vrem să stăm liniștiți, trebuie să ne pregătim și să facem față la cele mai urâte scenarii, ca să nu fim puși în situația că nu putem face față când cetățenii au nevoie de noi. Acesta e viitorul, să analizăm, să vedem cât de bine funcționăm la momentul actual și unde putem ajunge mai bine”, a adăugat Arafat.

Secretarul de stat a spus că în noul departament se va vorbi nu doar de acțiuni operative, ci și de prevenție, precizând că este nevoie să se ia în calcul „orice scenariu, oricât de macabru ar fi” și să nu se mai spună „asta nu poate să se întâmple niciodată”.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe