OraNoua.ro
Publicat în 7 iunie 2017, 14:17 / 302 elite & idei

Raed Arafat: Soluția propusă de premier pentru achiziția de ambulanțe este una înțeleaptă

Raed Arafat: Soluția propusă de premier pentru achiziția de ambulanțe este una înțeleaptă

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat consideră că soluția propusă de prim-ministrul Sorin Grindeanu privind achiziția de ambulanțe „este una înțeleaptă, ce duce la deblocarea situației”.

„Vreau pe această cale să îi mulțumesc domnului prim-ministru Grindeanu pentru modul în care a abordat problema achizițiilor de ambulanțe pentru serviciile de ambulanță și SMURD. Soluția propusă de dânsul, implicând direct Secretariatul General al Guvernului, este una înțeleaptă, ce duce la deblocarea situației și la fluidizarea procesului de achiziție, precum și a procesului de implementare a programului de dotare pe parcursul duratei acordurilor cadru”, a scris Raed Arafat, marți, pe Facebook.

„Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății, de la DSU și de la SGG. (…) Astăzi (…) se va lucra la acest protocol comun între SGG, Ministerul de Interne, prin IGSU, Ministerul Sănătății. Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp (…) relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și într-un final să ajungem să achiziționăm ambulanțe”, a declarat Grindeanu.

Șeful Executivului a avut marți, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe