OraNoua.ro
Publicat în 30 aprilie 2014, 15:30 / 168 elite & idei

Raed Arafat: Toate structurile specializate ale MAI sunt pregătite pentru intervenție

Raed Arafat: Toate structurile specializate ale MAI sunt pregătite pentru intervenție

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri, în cadrul comandamentului pentru inundații coordonat la Guvern de vicepremierul Liviu Dragnea, că structurile IGSU și celelalte structuri specializate ale Ministerului de Interne sunt pregătite de intervenție în județele unde există riscul unor noi inundații.

„Ca o dispoziție dată de domnul viceprim-ministru Oprea, toate structurile, nu numai structurile IGSU, sunt la dispoziție pentru a interveni acolo unde este nevoie. Solicitarea mea către colegii de la ISU pentru toate județele care sunt afectate: la evaluarea care s-a solicitat să se facă în următoarele două ore vă rog să participați și dumneavoastră, după care, dacă s-au identificat puncte critice în care trebuie acționat până la intrarea codului portocaliu de mâine de la ora 9,00 dimineață să fie această solicitare IGSU și să fiți pregătiți cu forțele pe care le aveți să interveniți. Dacă este nevoie de sprijin pe parcursul următoarelor zile mobilizăm forțe din altă parte și aici avem cu noi colegii de la Jandarmerie și de la Poliție, putem să apelăm la Ministerul Apărării”, a afirmat Raed Arafat.

El a cerut același grad de mobilizare și în cazul în care apar situații imprevizibile de genul celor ce ar putea să se producă în urma unor ploi abundente de scurtă durată, potrivit atenționărilor emise de ANM.

„Mai e o rugăminte: să fiți pregătiți în cazul în care apare necesitatea evacuării. Știu că a fost dificil și în perioada trecută și oamenii au refuzat. Totuși, în cazul în care se schimbă în cod roșu oricare zonă sau apare necesitatea evacuării să fim pregătiți pentru evacuarea oamenilor și pentru mutarea lor în spații adecvate pentru adăpostirea lor până la limitarea situației în care ne aflăm”, a spus Arafat.

El le-a spus și prefecților din județele expuse riscului de inundații să meargă în teritoriu și să constate la fața locului care este situația.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri o serie de avertizări cod galben și cod portocaliu ce vizează, începând de miercuri după-amiază, 11 bazine hidrografice.

 

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe