OraNoua.ro
Publicat în 2 aprilie 2014, 17:38 / 168 elite & idei

Raed Arafat va participa la dezbateri privind sisteme de urgență în cadrul unei reuniuni EENA

Raed Arafat va participa la dezbateri privind sisteme de urgență în cadrul unei reuniuni EENA

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dr. Raed Arafat, va participa la dezbateri tehnice despre managementul schimbării în sistemele de urgență și beneficiile deciziei Parlamentului European de a introduce din 2015 sistemul eCall pentru mașini în cadrul unei reuniuni a Asociației Europene a Numărului de Urgență (EENA).

Potrivit unui comunicat al MAI, cea de-a XV-a reuniune a EENA se desfășoară de miercuri până vineri în Polonia.Subiectul acestei conferințe internaționale se află în atenția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care este interesat să aplice cele mai bune practici pentru buna funcționare a noului Departament pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.

În fiecare an conferința EENA reunește cei mai prestigioși specialiști în medicina de urgență, servicii publice de asistență în caz de urgență, autorități publice, cercetători și reprezentanți ai industriei de profil din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, SUA și America de Sud cu scopul de a discuta și de a găsi soluții viabile în domeniu.

Asociația Europeană a Numărului de Urgență a fost înființată în anul 1999 și numără în prezent 950 de membri reprezentând 44 de țări din întreaga lume. De asemenea, EENA include în componența sa nouă organizații internaționale de profil, precum și 50 de cercetători în domeniu.

EENA servește ca o platformă de discuții pentru serviciile de urgență, autoritățile publice, factori de decizie, cercetători, asociații și furnizorii de soluții, cu scopul de îmbunătățire a răspunsului în situații de urgență, în conformitate cu cerințele cetățenilor.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe