Adriana
Publicat în 12 septembrie 2012, 11:53 / 240 elite & idei

Răsvan Radu, şef peste tot businessul Unicredit in România

Răsvan Radu, şef peste tot businessul Unicredit in România

Răsvan Radu, 46 de ani, care deţine de cinci ani funcţia de preşedinte executiv (CEO) al UniCredit Ţiriac Bank, a primit şi poziţia de country chairman, italienii de la UniCredit încredinţându-i astfel responsabilitatea coordonării întregului business local.

Bancherul lucrează pentru UniCredit din 2005, când a fost numit CEO al UniCredit România, iar apoi şi-a menţinut poziţia executivă de top în urma fuziunii dintre UniCredit România şi HVB Ţiriac Bank.

În urma unei reaşezări a structurilor organizaţionale din UniCredit Group, Răsvan Radu va răspunde acum şi de rezultatele celorlalte zone de business ale italienilor, două dintre cele mai importante fiind UniCredit Leasing – cea mai mare companie din domeniu, şi UniCredit Consumer Financing – compania care a preluat din UniCredit Ţiriac Bank segmentul creditelor de consum fără garanţii.

La sfârşitul lui 2011 activele totale cumulate de UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing şi UniCredit Consumer Financing însumau 26,1 mld. lei (6,1 mld. euro), din care banca avea o cotă de aproape 88%.

În noua poziţie Radu va coordona pe lângă bancă şi bugetele celorlalte companii ale italienilor, managerii acestora raportându-i direct. Implicit, bonusurile sale nu vor mai depinde numai de rezultatele UniCredit Ţiriac Bank, ci şi de cele ale altor companii controlate de UniCredit Group.

Italienii mai sunt reprezentaţi în România de UniCredit CA-IB Securities (care urma să fie absorbită în bancă), UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions, UniCredit Leasing Fleet Management.

UniCredit Ţiriac Bank deţine ceva mai mult de 46% din UniCredit Consumer Financing şi 20% din UniCredit Leasing.

Cu o experienţă de peste 20 de ani, Răsvan Radu este unul dintre reprezentanţii generaţiei tinere de bancheri români care deţin poziţii de top în bănci mari de pe piaţa locală. El este membru al ramurii europene a Comisiei Trilaterale – una dintre cele mai puternice organizaţii mondiale elistite de reflecţie şi membru al consiliului de administraţie al Aspen Institute România.

Actualul său mandat de CEO al UniCredit Ţiriac Bank ar urma să expire în 2014.

Articol publicat pe www.zf.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe