OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2013, 21:20 / 178 elite & idei

Răsvan Radu: Urmează un an de amorţeală, nu vedem sursele creşterii

Răsvan Radu: Urmează un an de amorţeală, nu vedem sursele creşterii
+ Economie • + Observator

2013 va fi un an de amorţeală – lichiditatea nu va mai reprezenta o problemă pe piaţa bancară, însă va lipsi cererea de credite şi este foarte greu de imaginat care vor fi sursele unei creşteri economice care pare optimistă chiar şi în varianta de prognoză ajustată de guvern la 1,6%, spune Răsvan Radu, preşedintele executiv al UniCredit Ţiriac Bank citat de Ziarul Financiar.

„Ne întrebăm din ce va veni creşterea şi din păcate este greu de găsit un răspuns convingător. Sigur că fondurile europene sunt cea mai bună soluţie, însă trebuie să ştim să o folosim. Bugetul nu are mult spaţiu pentru investiţii, creşterile de salarii nu vor genera creştere economică şi chiar dacă vom avea probabil un an agricol mai bun, vom vedea un PIB mai frumos, dar nu şi venituri pe măsură la buget”, consideră bancherul.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe