Adriana
Publicat în 14 mai 2012, 21:39 / 577 elite & idei

Rasvan Radu: Vom credita economia într-un ritm superior restului pieţei

Rasvan Radu: Vom credita economia într-un ritm superior restului pieţei

Cu un profit de 6 milioane de euro pe  primul trimestru şi o creştere a volumului de depozitelor de 28% pe ultimele 12 luni, Unicredit Ţiriac Bank a raportat o creştere a valorii portofoliului de credite cu 22% pe ultimul an, mai mare decât cea înregistrată la nivelul întregului sector. Iar tendinţa va continua, potrivit lui Răsvan Radu, care spune că banca pe care o reprezintă va continua să crediteze economia într-un ritm mai mare decât restul pieţei bancare.

Primul trimestru al anului 2012 a adus pentru Unicredit Ţiriac Bank un profit de şase milioane de euro, după standardele de raportare financiară internaţională (IFRS). Un rezultat financiar pozitiv, consideră CEO-ul Uncredit, Răsvan Radu, deşi acesta a fost în scădere cu circa 26% faţă de cel înregistrat în intervalul similar al anului trecut.

Rezultatele băncii în primele trei luni au înregistrat o evoluţie bună, în ciuda încetinirii activităţii economice în România” a declarat Răsvan Radu, potrivit comunicatului transmis pieţei, explicând rezultatele băncii, între altele, şi prin evoluţia favorabilă a creditării în lei, care, în opinia acestuia, va continua.

Dealtfel, accelerarea activităţii de creditare este unul dintre motoarele pe care Unicredit mizează pentru dezvoltarea afacerilor sale. “Vom continua să finanţăm economia românească într-un ritm prudent, dar superior celui al pieţei bancare” mai spune CEO-ul Unicredit în respectivul comunicat.

2012 va fi încă un an dificil, dar de creştere, pentru Unicredit Ţiriac Bank

Perspectivele expuse sunt însă prundente, în ceea ce priveşte veniturile: “Oportunităţile pentru creşterea veniturilor vor fi însă limitate în acest an, din cauza volatilităţii pieţelor şi a redresării lente a economiei, însă vom continua să identificăm soluţii optime de finanţare şi gestionare a banilor pentru clienţii noştrii” a mai spus Răsvan Radu.

Vezi care sunt şansele ca Portugalia să urmeze acelaşi scenariu ca şi Grecia

Valoarea activelor băncii a ajuns la finele lunii martie 2012 la nivelul de 22,3 miliarde lei, respectiv 5,1 miliarde euro, în creştere cu 17,5% faţă de 31 martie 2011, dar în scădere cu 2,5% faţă de începutul anului curent. Valoarea creditelor din bilanţ a crescut cu 22,1% faţă de 31 martie 2011 şi cu 2% faţă de finele anului, până la 16,2 miliarde lei, sau 18,9 miliarde lei, luând în calcul şi creditele externalizate.

La finele primului trimestru, depozitele clienţilor însumau 11,1 miliarde lei, cu 28% peste valoarea înregistrată la finele primului trimestru al anului trecut.

Banca mamă a raportat un profit de 914 milioane de euro, la nivel global

La nivel global, grupul Italian Unicredit, din care Unicredit Ţiriac Bank face parte, a raportat pe primul trimestru al anului un profit de 914 milioane de euro, semnificativ peste cele 810 milioane de euro reprezentând profitul raportat la finele primului trimestru din 2011.

Veniturile Unicredit au crescut cu 2,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la nivelul de 7,1 miliarde de euro, şi şi-a majorat nivelul capitalurilor de rang întâi – un indicator ce reflect soliditatea unei instituţii financiare – la 10,31% peste ţinta pe care şi-o propusese pentru 2012, de 9%.

Articol publicat pe www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

PoliticMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

EconomieCristian Popa: La mulți ani, National Bank of Romania! Sunt onorat să fac parte din istoria ta!

ExternIulian Chifu: Blestemul liderilor încastrați în politicile de război. Cazurile Putin și Netanyahu

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteVictor Vevera, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

EditorialAlexandru Grumaz: Teoria Dominoului

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Tudor Giurgiu (sezonul 3, episodul 30)



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe